Workout: stap eens in de ring om te boksen

Ik voel me zo happy na mijn workout dat ik dit echt moet delen! Als je keihard wil trainen én je hoofd helemaal leegmaken, dan heb ik maar één tip: boksen. Sinds september ben ik elke dinsdag- en woensdagavond op training te vinden en I love it!

boksen1

mannensport?

Is boksen niet enkel voor mannen? NEEN! Bij mijn boksclub was er training speciaal voor vrouwen, maar omdat we soms met heel veel en soms met heel weinig waren, gaan de trainingen nu gemengd door. Neen we staan ook niet zomaar wat in het rond te springen. De training startte vroeger altijd met drie rondes van 3 minuten touwtje springen, gevolgd door 10 keer opdrukken. In de gemengde training starten we onmiddellijk met 20 minuten skippen! Daarna oefenen we twee rondes techniek en dan is het tijd voor het echte werk. We wisselen rondes in de ring af met individueel trainen op de bokszak of sparren. Om te eindigen doen we een ronde van 10 keer squatten afgewisseld met lunges of andere spieroefeningen.

Op woensdag staat een volledige conditietraining op het programma met verschillende kracht- en cardio-oefeningen. We sluiten af met een vrije training die bestaat uit de bokszak of sparren.

Of ik zelf nog niet geraakt ben? Zo erg is het allemaal niet, je leert dan ook om je goed te verdedigen. En één keer een lichte slag in je buik, op je heup of op je arm, daar gaan we ook niet dood van natuurlijk!

wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om te boksen? Eigenlijk niet zo heel veel! Met een paar bokshandschoenen ben je al een heel eind ver (en ze kosten niet eens zo veel), maar om je polsen te beschermen zijn ook windingen of tape wel handig. En een springtouw niet vergeten, maar dat koop je voor amper 2 euro in de sportwinkel.

boksen2

Nog niet overtuigd? Dan vertel ik je nog wat voordelen van boksen: veiligheid, conditie, kracht, plezier, … Je kan je hoofd helemaal leegmaken en je krijgt echt een sterker beeld over jezelf. Ik zou het iedereen aanraden!

Wat is jouw ultieme manier om je hoofd leeg te maken en welke sport doe jij?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

5 gedachten over “Workout: stap eens in de ring om te boksen

 1. Jenn schreef:

  Ik hoor steeds meer boksende vrouwen om me heen, het lijkt me best wel wat. Ik sport vooral thuis, maar vanaf januari ga ik beginnen met roller derby, binnenkort zal daar bij mij een blogje over verschijnen 🙂

 2. Annelies schreef:

  Hey Heleen! Waar doe je dat wel? Klinkt boeiend om eens een lesje mee te pikken! Btw, proficiat met je blog he, je bent nog een fervente schrijverster 😉 groetjes, Annelies

  • Heleen schreef:

   Ik doe dat in Bredene, de club zit in Iron Gym. Gisteren waren we met twee, dus dat is echt wel grote luxe, maar meestal zijn we met 5 a 10 personen en op dinsdag is het nu blijkbaar veel drukker (maar ik kan even niet gaan wegens avondles).

 3. girlspumpingiron schreef:

  Het ziet er supercool uit! Heerlijk he boksen! Ik doe het sinds kort ook 1 keer in de week. Cool! Zelf ben ik net een blog begonnen over effectief trainen, ik zou het erg leuk vinden als je een kijkje komt nemen 🙂 #girlspumpingiron. Have fun met je trainingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *