Favourites: healthblogs

Soms hebben we eens een duwtje in de rug nodig om te doen wat we al zo lang willen doen. Dankzij de lekkere recepten, work-outs en foto’s van killer body’s die ik op andere blogs vind, krijg ik elke dag nieuwe motivatie en inspiratie. Dankzij hen kunnen we lekker en gezond eten klaarmaken en net dat tikkeltje meer uit de workout halen. Hopelijk kan ik ook ooit zoveel betekenen voor iemand anders! Tijd om mijn favorieten even op te lijsten…

Healthyfans

Healthyfans

www.healthyfans.com

Op Healthyfans deelt Jenny haar liefde voor pindakaas, clean eten en training. Vandaag verdiept ze zich in IIFYM (If It Fits Your Macros), read all about it op haar website! Regelmatig kun je ook een deeltje van haar leven volgen in een ‘Photo Diary’. Ik ben ook grote fan van ‘Voedzooi’ , de rubriek waarin ze een gezonde remake maakt van iets ongezonds, deze maand was het bijvoorbeeld cruesli van Quaker. Ik ga dit receptje binnenkort uitproberen!

Fitgirlcode

fitgirlcode

www.fitgirlcode.com

Op de community van fitgirls Chris en Aranka vind je niet enkel yummy recepten, maar vooral gigantisch veel workoutmotivatie en tips. Probeer alvast de 30-day challenges eens uit! Er is ook een webshop met superleuke fashion items. Bij het lezen van hun eigen journey, ontdek je hoe ze aan hun sixpack gekomen zijn, nog meer motivatie dus. Aranka lanceerde trouwens net een eigen sportkledinglijn Jogha. Let’s go!

Girls love 2 run

Girlslove2run

www.girlslove2run.com

Fieke en Francien motiveren me vooral om te blijven doorgaan met hardlopen. Deze maand hebben ze omgedoopt to #DOcember. Samen met bijna vierhonderd anderen (tot nu toe) is het de bedoeling om in 31 dagen minstens 70 kilometer te lopen. Voor sommigen een makkie, voor mij nu echt een uitdaging. Ik train momenteel met een hartslagmeter om mijn conditie wat op te krikken, dus loop veel trager dan normaal en in de winter zijn mijn hardlooprondjes ook meestal wat korter. Maar hey, everybody needs some motivation! Doe je ook mee?

Healthy living in heels

healthylivinginheels

www.healthylivinginheels.nl

Alleen de titel al zorgt ervoor dat je deze blog wil bezoeken. Debbie’s healthblog was een van de eerste die ik dagelijks volgde. Ze deelt er graag haar passie voor gezond eten, sporten en lifestyle met je. Op haar blog kan je dagelijks nieuwe recepten terugvinden en ze heeft ook een E-book.

Puur Suzanne

Puur Suzanne

www.puursuzanne.nl

Puur Suzanne behoort ook tot één van mijn eerste ontdekkingen. Suzanne kookt het liefst zonder pakjes en zakjes, ze vermijdt zoveel mogelijk producten met E-nummers, tarwe en en suiker. Je vindt dan ook gemakkelijk te maken recepten en leuke foodtips op haar website. In de categorie ‘Kookvrienden’ komt er regelmatig een gastblogger aan het woord die een gezond receptje deelt. Wekelijks komt ook een eetdagboek van een healthlover voorbij.

Luscious after taste

gisele

www.lusciousaftertaste.com

Gisele’s Instagram brengt dagelijks heel wat leuke ideetjes en dankzij haar kwam ik ook in contact met Bodieboost (zie hieronder). Sinds kort heeft ze ook een blog. Je kan er vernieuwende recepten vinden, maar ook lifestyle is haar ding. Ik ben helemaal fan van haar post over ‘Stil staan‘.

Bodieboost

bodieboost

www.bodieboost.nl/blog

Bodieboost, écht een boost voor je body. Ik probeer zoveel mogelijk volgens deze methode te eten, het zorgt voor een mooie balans in je eetpatroon. Charlotte, de bedenkster van Bodieboost, is een kei in motiveren en schrijft erg inspiratievolle posts op de blog. Recepten kunnen niet ontbreken, maar je leest er ook regelmatig een uitgebreid eetdagboek van een Bodiebooster. Let’s boost!

 Vitanouk

Vitanouk

www.vitanouk.nl

Wat ik zo leuk vind aan Vitanouk? Anouk blogde eerst onder de naam ‘Health-spot’, maar veranderde dit even geleden naar Vitanouk, wat haar blog nét dat tikkeltje persoonlijker maakt, vind ik. Ze deelt er graag gewoon ‘het leven van Anouk’, met ruimte voor gezondheid en foodtips, maar ook haar passie fotografie! Leuke tutorial video’s maken Vitanouk compleet.

Sinds kort volg ik ook Rens Kroes (duh), Chicks Love Food, I love health, Annemerel, Foodness en Work that Es. Leesvoer genoeg!

In de toekomst ga ik elk van deze bloggers eens interviewen en het resultaat daarvan met jullie delen!

Welke blogs volg jij? Heb je zelf ook een blog, stel je hieronder dan gerust even voor.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

16 gedachten over “Favourites: healthblogs

 1. Jenn schreef:

  Leuk! De meeste ken ik en volg ik zelf ook. Mijn blog had je al gevonden, is natuurlijk niet specifiek een health blog 🙂 Ik ben benieuwd naar je interviews!

 2. Jenn schreef:

  Leuk! De meeste ken ik en volg ik zelf ook. Mijn blog had je al gevonden, is natuurlijk niet specifiek een health blog 🙂 Ik ben benieuwd naar je interviews!

 3. Anouk schreef:

  Ik vind het echt super tof dat ik in dit rijtje sta! 😀 Geen idee of je fitbeauty.nl al kent, maar dat vind ik persoonlijk ook een hele leuke healthblog. Aanrader!

 4. Anouk schreef:

  Ik vind het echt super tof dat ik in dit rijtje sta! 😀 Geen idee of je fitbeauty.nl al kent, maar dat vind ik persoonlijk ook een hele leuke healthblog. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *