Breng kerst in huis #1

De feestdagen, ik zie er al naar uit, en jij? Ik vind de feestdagen de meest gezellige tijd van het jaar, jammergenoeg moet ik het vaak zonder manlief stellen. Gelukkig is er familie…

Naast de feestjes vind ik gewoon de hele maand december wel fijn. Het is vroeg donker ’s avonds, waar ik eigenlijk niet zo van hou, maar toch ademt december een leuke sfeer uit. Mensen zijn gelukkig, ook al is het weer wat minder. Huizen en straten worden versierd met duizenden lichtjes, I love it! En dan is er die mooie kerstboom die bijna elke huiskamer siert… Maar jammergenoeg niet de mijne. We missen hier en daar wat essentiële stopcontacten dus er zijn weinig plaatsen waar er een kerstboom met lichtjes kàn staan. Daarom pakken wij het wat anders aan. Hieronder geef ik je wat tips voor een leuke kerstfeer in huis, zonder grote kerstboom!

mini kerstboom

Allereerst heb ik een klein (maar erg mooi) kerstboompje gekocht in de tuinwinkel in de buurt.

kerstboom

kerstman

In Action vond ik vorig jaar deze schattige kerstman. Helemaal budgetproof dus!

kerstman

kerstster

Daarnaast vind ik (ook al heb je een grote kerstboom) een kerstster een echte must tijdens de feestperiode! Het fleurt je huis helemaal op.

kerstroos

Do it yourself!

Als laatste heb ik een DIY-ideetje! Een vriendin van me leerde me dit ongeveer twee jaar geleden, maar ik vind het nog steeds een topidee. Zelfs de onhandigste kluns kan dit kerstboompje maken. Zo ga je te werk: Je neemt een oud tijdschrift, grootte of dikte maakt niet uit, zo kan je zelfs verschillende kerstboompjes maken. Je vouwt de bovenrand richting de rug van het tijdschrift in een driehoek. Daarna vouw je nogmaals richting de rug. Je draait het blad nu om en vouwt het driehoekje onderaan nu naar boven. Nu zou je een driehoek moeten hebben. Zorg dat je de vouwlijnen goed aandrukt. Dit doe je verder met élk blaadje van het tijdschrift. Op het einde kan het wat moeilijker gaan maar keep going!

kerstboommaken

kerstboommaken2

Als je klaar bent zet je de kerstboom recht en verdeel je de bladeren zodat ze mooi rond staan, et voilà, je selfmade kerstboom is klaar!

DSC_0052_Fotor

Heel leuke ideeën vind ik, maar… volgend jaar komt hier toch een kerstboom in huis, de hond krijgt wel een ander plaatsje 🙂 Ik hou zo van de gezelligheid!

Heb jij een kerstboom in huis?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

4 gedachten over “Breng kerst in huis #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *