Summer bodies are made in the winter

Ben je er ook helemaal klaar mee om je in mei en juni te verhongeren en kapot te sporten om je toch maar gelukkig te voelen op het strand? Wel, de oplossing had ik hierboven al verklapt… summer bodies are made in winter! Ja echt hoor, ga nu al lekker van start met je goede voornemens. Hierbij een beetje hulp nodig? Lees dan eerst even dit.

9be57c989811f19e85ebda8ca44550ca

Ik post hierbij bewust geen foto zoals je er ontelbare op Pinterest vindt, foto’s van vrouwen en mannen met superstrakke bodies. Dit kàn jouw summer body zijn, maar iedereen beslist zelf wanneer hij of zij zich goed voelt in welke kledij dan ook. Je kiest zelf hoe je wil dat je lichaam eruit ziet en hoeft je hiervoor niet te spiegelen aan de ‘ideaalbeelden’. Ga ook niet speciaal veel sporten of minder of gezonder eten net voor de zomer, word gewoon fit en gezond voor je hele leven, jojo is niet in!

Toch nog wat tips nodig voor je summer (én autumn, winter en spring) body?

Vers en gezond

Neem tijd om je huidige levensstijl onder de loep te nemen. Ga je na het werk snel naar de winkel en koop je waar je op dat moment zin in hebt, bijvoorbeeld die voorverpakte lasagne? Niets mis mee, maar denk eens hoe lekker en gezond die lasagne kan zijn als je ze zelf maakt? Juist… Leer daarom in 2015 gezondere keuzes maken en ga vooral voor vers! Ik maak op zondag altijd een menu klaar voor de komende week en ga dan op maandag boodschappen doen. Neem je vaak dingen mee die niet op je lijstje staan? Maak dan gebruik van een dienst die je boodschappen al klaarzet of zelfs thuis bezorgt!

Heb je moeite met het afslaan van snoepjes, koekjes en andere zoetigheden? Krijg je ’s avonds echt wel zin in die grote zak chips die in de kast ligt te roepen? Probeer dan ook je tussendoortjes in te plannen. Kies voor magere yoghurt of kwark, stukjes groente of fruit. Voor meer snacktips kan je hier verder lezen.

Geen dieet

Volg geen dieet… Ga voor vers, maak gezondere keuzes,  varieer en geef groenten een hoofdrol in je dagelijkse menu! Vroeger kon je me echt geen plezier doen met al die rare groentes (bijvoorbeeld courgette), maar nu maak ik er toch lekkere dingen mee klaar. Hier vind je een receptje boordevol groenten en die frietjes vervang je toch ook gewoon door groentefrietjes!

Sporty sporty

Ga op zoek naar een leuke nieuwe sport of stel jezelf haalbare maar uitdagende doelen voor het nieuwe jaar. Ik startte in 2014 met boksen en ga dit zeker verderzetten in 2015. Daarnaast train ik mijn conditie en spierkracht met de HITT workouts van Willeke Zorg Workout Club. Wekelijkse hardloopsessies mogen ook niet ontbreken.  Ik plan binnenkort een professionele looptest op basis waarvan ik mijn looptraining zal kunnen aanpassen aan mijn doelen. Nu ik bijna de 14 kilometer heb aangetikt ben ik toch wel nieuwsgierig naar meer. Ik denk eraan om de Antwerp 10 miles op mijn lijstje te zetten. En wie weet… ooit een halve marathon! Ik hou jullie alvast op de hoogte…

Als je wat extra motivatie kan gebruiken, ga dan op zoek naar een BFFF, zoek een leuke outfit uit of ga challenges aan. Op Fitgirlcode vind je elke maand een leuke challenge!

37b53f74cf29ac7d89ec9e5cb31c438c

Heb jij ondertussen al zin gekregen om aan jouw fit lichaam te gaan werken?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

26 gedachten over “Summer bodies are made in the winter

 1. Sofie schreef:

  Hoi Heleen!
  Waaawww zoveel blogs om te lezen, maar deze vind ik super.
  Als je de 10miles loopt in A’pen wil ik zeker meelopen met je!
  Is dit een deal? 🙂

  x Liefs je loopvriendinnetje

 2. Sofie schreef:

  Hoi Heleen!
  Waaawww zoveel blogs om te lezen, maar deze vind ik super.
  Als je de 10miles loopt in A’pen wil ik zeker meelopen met je!
  Is dit een deal? 🙂

  x Liefs je loopvriendinnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *