Bolognesesaus met kip #boostyourpositivity

Spaghetti Bolognaise, favoriet van veel mensen, maar nu niet de allergezondste maaltijd. Als je de saus zelf maakt, kan je er wel lekker veel groentjes in doen en krijg je een gezonder alternatief. Vervang witte pasta dan nog eens door volkoren en je hoeft je helemaal niet schuldig meer te voelen. Dankzij In love with health leerde ik nog een alternatief kennen, namelijk deze bolognesesaus met kip, even heerlijk, zelfs zonder pasta en een hoop kaas!

boost your positivity

Het is al de tweede week van de Boost Your Positivity Challenge van Activia onder leiding van blogsters Oon en Lilithu. Ik moet eerlijk zijn, de challenge van week 1 met als thema ‘Inner & Self’ waarbij je een brief moest schrijven aan je zestienjarige zelf, heb ik niet 100% vervuld… Ik heb mijn brief wel geschreven, heb er wel wat uit geleerd, maar hou ze bij nader inzien toch liever voor mezelf. Deze week is het thema ‘Energy & Positivity’ en bestaat de challenge uit het delen van een recept dat mensen die niet graag in de keuken staan (of niet veel tijd hebben), maar wél graag lekker en gezond eten absoluut eens moeten klaarmaken. Wel dan vind ik deze kip bolognese wel een aanrader!

kip bolognese

Wat heb je nodig voor twee porties?

– 4 tomaten
– 1 courgette
– 2 stengels selder
– 1 wortel
– 1 ui
– 250 à 300 gr kipfilet
– zout, peper en knoflook
– 2 eetlepels tomatenpuree

Aan het werk

Snijd de tomaten, wortel, selder en courgette in kleine stukjes. Bak een ui bruin in olijfolie en voeg de kipfilet (in stukjes) eraan toe. Bak met zout, peper en wat knoflookpoeder. Stoof de selder en wortel al wat mee. Wanneer de kip zo goed als gaar is, voeg je de tomatenstukjes, 2 eetlepels tomatenpuree en de courgette toe. Kruid eventueel bij met een beetje peterselie(poeder).

Vriendlief maakte dit laatst voor me klaar, maar mixte de groenten apart, niet verplicht, maar fijn als je niet van ‘brokjes’ houdt!

Easy as that, aan tafel nu!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Bolognesesaus met kip #boostyourpositivity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *