Hotspot: Sanseveria Bagelsalon

Mijn allereerste Hotspot op de blog, maar geloof me, dit is een goeie ‘entree’! Ik hoorde al zoveel goeds over Sanseveria in Brugge dat ik dringend een bezoekje moest brengen aan deze leuke zaak, uitgebaat door de vriendelijke Bert uit Oostende.

sanseveria

reserveer je plekje

Ik vond al snel een vriendin die even nieuwsgierig was, dus we reserveerden een tafeltje op zaterdag om 12u30. De zaak heeft plaats voor ongeveer 14 personen, dus als je écht een plaatsje wil, maak je best een reservatie vooraf. Meenemen kan natuurlijk ook én er wordt zelfs op het werk geleverd. Sanseveria Bagelsalon ligt op een boogscheut van het hartje van Brugge, dus géén excuses om hier niet langs te lopen!

keep calm and eat a bagel

bagels

Oké, tijd om te kiezen… Er is een (aan te raden) bagellunch die bestaat uit een bagel (John/Lucy), een drankje én een (overheerlijk) dessert naar keuze. Ikzelf kies voor de ‘Bagel of the month’ Alfie en mijn tafelgenote gaat voor de bagellunch met ‘John’ (met brie). De Alfie bagel was echt overheerlijk en was samengesteld uit de combinatie spek, geitenkaas, vijgen, honing, roomkaas en rucola. Ik had de intentie om de bagel zonder honing te vragen, was het vergeten, maar gelukkig maar… De combinaties zijn wat ze moeten zijn: verrassend en vooral superlekker!

bagels Sanseveria

Alles wordt trouwens geserveerd in een vintage servies, wat de beleving in het leuke interieur alleen maar leuker maakt. Om te drinken nam ik een Homemade Ice-Tea, ik moest mezelf weerhouden van het vragen van het recept. Ook is er een selectie aan J.Gasco tonics als je eens wat anders wil.

Na dat lekkere maaltje was mijn buikje zo goed als vol, maar wie kan nu weerstaan aan de dessertjes die mooi uitgestald worden op en in de ouderwetse toonbank? We gaan voor een stukje chocoladetaart en een appelcrumble (vers uit de oven!), de-li-cious! Uiteraard wisselen we ons bordje even uit om ook het andere dessertje goed te keuren.

dessertjes Sanseveria

Kortom? Ik heb echt suuuuuperlekker gegeten, ga zeker nog terug en nodig jou uit hetzelfde te doen. Een must-do op een dagje/weekendje Brugge!

Neem zeker nog een kijkje op de website, je vindt er foto’s om bij te watertanden en het volledige aanbod van Sanseveria Bagelsalon.

!! BELANGRIJK: in november 2016 werd Sanseveria uitgebreid, er is nu véél meer plaats dus reden te meer voor een bezoekje

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

8 gedachten over “Hotspot: Sanseveria Bagelsalon

  1. Sofie schreef:

    Oooh, Heleen
    ik ben jaloers op jou! Ik wil al zo lang gaan, mmmm
    het is nu ook bijna lunchtijd en ik heb water in mijn mond!

    Leuk stukje x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *