Wat als je faalt? Get back up met deze 4 tips.

What if you fail, but darling, what if you fly? Een heel erg bekende quote… Niemand heeft een perfect leven, dat weet jij, dat weet ik, dat weet iedereen. Soms lijkt het alsof iemand anders nét dat tikje succesvoller is, net dat tikje knapper of slimmer, maar niets in minder waar. Iédereen heeft wel een moment waarop je ervoor gaat, keihard voor gaat, maar dat doel maar niet bereikt wordt. Het leven gaat met vallen en opstaan, op alle vlakken…

Vliegers by David Van der Markfoto: David van der Mark on Flickr

Die laatste paar kilootjes wil je nog kwijt, maar het lijkt maar niet te lukken. Je bent misschien op zoek naar die job die alles omvat wat jij zoekt, maar 50 sollicitaties later zit je nog steeds op dezelfde plek. Je wil éindelijk tijd maken om te gaan sporten, maar je krijgt het maar niet ingepland… Je gaat dan toch van start, maar al snel val je terug in je oude routine.

tips om terug te krabbelen

Herkenbaar? We moeten simpelweg gewoon alles geven, maar dan nog kunnen we falen. Maar wat dan? Wat als je faalt? We get back up… Ik geef je mijn ultieme tips!

1. Stel jezelf flexibel op. Stel doelen, maar houd er niet hardnekkig aan vast. Het is geen ramp om je doel wat bij te stellen in inhoud, omvang of tijd. Ooit geraak je er wel, geef jezelf een beetje extra credit.

2. Leer uit wat je probeert. Je gaat door, je valt, maar je staat terug op. Uit elke poging die je onderneemt kan je iets leren. Voordat je eraan begon, dacht je ‘dit is het’, maar dat was het jammergenoeg niet. Je weet nu iets wat je voorheen nog niet wist. Reflecteer hierover en neem je ideeën mee naar je volgende poging.

3. Vraag om hulp. I know, het is leuker als je kan zeggen ‘dit heb ik àlleen gedaan’, maar wees niet bang om hulp te vragen van een expert. Met twee lukt vaak beter dan alleen. Vraag raad, vraag hulp, je staat er niet alleen voor.

4. Verlies je doel niet uit het oog. Herinner jezelf eraan waarom je hier ook alweer aan begonnen bent. Ga niet in het wilde weg uitproberen, maar probeer gestructureerd tot bij je doel te komen, door middel van de vorige drie tips!

Heb jij een doel dat je wil bereiken? Ben je soms de weg hiernaartoe even kwijt? Laat je mening (en leuke tips) achter in de comments!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Wat als je faalt? Get back up met deze 4 tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *