Hotspot: koffiebar de familie Jansen

Op zoek naar de beste koffie die je ooit hebt gedronken? In een gezellig interieur aan de Belgische kust? Begeef je dan (liefst onmiddellijk!) naar Kaffiebar De familie Jansen in Oostende. Bekroond tot beste Belgische koffiebar, en terecht lijkt me…

De Familie Jansen

Dit plekje verdient dit plaatsje op mijn blog om heel veel verschillende redenen:

1. De kaart verrast je met véél soorten koffie, kies voor een espresso of een Lily latte (met een smaakje), maar vraag gerust ook naar een suggestie. Laat je bijvoorbeeld verrassen door ‘kokoslimoentje’, een cappucino op basis van kokosmelk, limoensap en cacao. Ik ben geen kokosfan dus moest hier helaas voor passen. Café con Miel (espresso met honing en kaneel) werd door vriendin Annelien vakkundig goedgekeurd, niet té zoet, niet té veel kaneel, perfect zo!

Familie Jansen - Café con Miel

Ikzelf ging voor een (saai, ik weet het) latte, ik hou nu eenmaal niet van té overheersende koffiesmaak en een latte is voor mij perfect, déze latte is voor mij perfect. Vanaf nu ben ik niet snel meer tevreden met een latte 🙂 De koffie wordt trouwens speciaal voor de Kaffiebar gebrand door Michel Hoorens (van More to Like uit Bavegem, niet te verwarren met familie van Panamarenko). Misschien moet ik me de volgende keer toch maar eens wagen aan iets specialers.

Familie Jansen - Lily Latte

2. De thee bij de Familie Jansen is samengesteld door Ann Vansteenkinste. Mevrouw Jansen, Meneer Jansen en Jansen junior zijn al getest en goedgekeurd! Suiker overbodig.

3. Voor de zoetemondjes is er ook àltijd iets lekkers voorzien. Laat je verrassen door het vers gebak op het suggestiebord.

4. Voor de grotere gaatjes in de maag kun je in de Kaffiebar ook genieten van een ontbijt of brunch op zondag (daarvoor moet je wel vooraf reserveren en met minimum 10 personen zijn). Je kunt ook lekker met z’n twee (of alleen) thuis ontbijten en daarna van een lekkere koffie of thee gaan genieten! Het is trouwens helemaal geen schande om hier alleen te komen met je boek in de hand, je voelt je sowieso welkom…

5. Kom er gerust ook wat cultuur opsnuiven. De koffiebar doet ook dienst als vernissageruimte. Elke 7 weken vind je een ander stukje kunst aan de muren. Coby geeft  je met veel plezier een vriendelijk woordje uitleg.

Kortom… Ook als je niet in de buurt bent, is Kaffiebar De familie Jansen een (of zeg maar meerdere) bezoekje(s) waard!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

5 gedachten over “Hotspot: koffiebar de familie Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *