Zalm met prinsessenboontjes en kerstomaatjes

Dit toppertje is een receptje dat ten huize Dejonghe heel erg vaak gegeten werd. Ik moet eerlijk zijn, vroeger was ik nogal een ‘kieskeurige’ eter, maar nu kan ik al heel wat meer gerechten appreciëren! Deze zalm met prinsessenboontjes en kerstomaatjes in de oven is daar een gerechtje van.

zalm met boontjes

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

– 1 zalmfilet
– 200 gram boontjes (of meer als je wil)
– 5 kerstomaatjes
– optioneel: verse basilicumblaadjes

aan het werk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de boontjes beetgaar in 5 à 10 minuten, laat ze daarna schrikken onder koud water. Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en leg de zalm erin samen met de boontjes en kerstomaatjes. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: je kan ook nog krielaardappeltjes toevoegen!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Zalm met prinsessenboontjes en kerstomaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *