Hotspot: gezonde lunch bij De Lunchbar

Na het zien van een foto van een etentje bij De Lunchbar op Instagram, voelde ik dat dit een topadresje ging worden. Ondertussen ging ik al twéé keer langs in De Lunchbar en twee keer werd ik aangenaam verrast. Ik kan ondertussen al een lijstje maken van dingen die ik er nog wil eten, haha. Ik neem je graag mee op mijn tripje naar De Lunchbar in het hartje van Oostende!

De Lunchbar: geitenkaas met pastinaakfrietjes

De Lunchbar bevindt zich aan de Groentemarkt in Oostende, vlakbij de winkelstraat én bij de zee, dé ideale locatie voor een heerlijke lunch op een dagje uit dus. De Familie Jansen ligt trouwens vlakbij, dus je kan nadien nog genieten van een heerlijke koffie ook!

erwtendip

De Lunchbar heeft een vaste kaart, maar wekelijks ook een ruim gevuld suggestiebord met verrassende gerechten! Terwijl je wacht op je keuze voor het hoofdgerecht kan je alvast genieten van een drankje en tortillachips met een verse groentedip. De eerste keer kregen we een erwtendip voorgeschoteld, tijdens het tweede bezoekje was dat een champignondip.

De Lunchbar: falafel

Na even wachten, komt ons hoofdgerecht op tafel. Ik koos de eerste keer voor geitenkaas met pastinaakfrietjes, vriendin Nieke ging voor falafelballetjes met avocado. Beide waren echt top! Ik had meer dan voldoende geitenkaas, maar omdat het zo lekker was, kon ik geen kruimeltje laten liggen. Ik proefde ook van de falafel en ook dat is een echte aanrader, op mijn to-do-lijstje voor de volgende keer! Er hoorde trouwens een yoghurtdressing bij beide gerechtjes, die vroegen we apart. De dressing was heerlijk maar hoefde voor mij niet bij de geitenkaas. Ik had ze beter meegevraagd in een potje voor thuis!

De Lunchbar: butternutburger met zoete aardappelfrietjes

Tijdens mijn tweede bezoekje, kon ik niet kiezen. De falafelballetjes lonkten… maar op het suggestiebord pronkte een ‘Butternutburger met zoete aardappelfrietjes’. Goed gekozen, de burger was echt heerlijk en werd geserveerd op een licht krokant broodje. Voorzien van een gevarieerd slaatje en de zoete aardappelfrietjes was ik opnieuw een tevreden klant!

Als je na het zien van deze foto’s nog geen honger hebt, begrijp ik je niet zo goed. Indien wel, vergeet dan zeker niet te reserveren, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. In de zomer heb je trouwens een terras waar je ook buiten van een lekkere lunch kunt genieten.

Update: De Lunchbar is helaas gestopt. Sorry als ik je deed watertanden 😉

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

9 gedachten over “Hotspot: gezonde lunch bij De Lunchbar

  1. Silke (De Lunchbar) schreef:

    Wat een fijne recensie! Hartelijk bedankt! En hele mooie, heldere foto’s…! En inderdaad allen welkom op ons zonnig lenteterras 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *