Vragen staat vrij(dag): Carmen van The Healthy Ever After

Oké, bereid je voor op de langste blogpost ever, MAAR believe me, het is de moeite waard want ik heb nu al het gevoel dat Carmen mijn vriendin is en ik heb haar nog nooit ontmoet. Je moét gewoon met me meelezen naar wat ze ons allemaal te vertellen heeft!

Carmen is een Belgische food- en healthblogster die ik véél te laat ontdekt heb, want ze is een vrouw naar mijn hart 🙂 Meer moet ik je niet vertellen, want dat doet ze zelf wel in de komende 1000 woorden…

1508172_979146362098582_2434764603618295310_n

Hoi Carmen! Welke 5 facts moeten wij écht over jou weten?

  1. Vroeger kon ik geen dag overleven zonder minstens één reep chocolade te eten. Nu heb ik dit afgebouwd tot enkele blokjes chocolade per maand.
  2. Lasagna is mijn absoluut lievelingsgerecht. Ga met mij op restaurant en je kan alvast voor mij bestellen, it’s always the same.
  3.  Ik heb de grootste ommekeer gemaakt die je je maar kan voorstellen. Twee jaar geleden kickte ik op snoep, koeken, vettig eten en frisdrank. Nu haal ik lachwekkend veel voldoening uit experimenteren met havermout, groenteschotels, suikervrije cakejes en gezonde drankjes.
  4. Ik heb een énorm groot hart voor mensen en dieren en probeer dit ook elke dag te tonen. Ik ben liever diegene die melig lacht op straat dan diegene die niet teruglachte. Onlangs poste ik een gedicht dat eindigde op: “Say too much, show too much, love too much. Everything is temporary but love. Love outlives us all”. Amen to that.
  5. Ondanks dat ik zo gezond mogelijk probeer te leven, zal je me op vrijdag altijd een cocktail zien drinken en op zondag frietjes zien eten. I’m only human.

Wat doe je dan in het dagelijkse leven? Wat is je job of studie?

Momenteel zit ik bijna aan het einde van mijn master communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Hiervoor heb ik een driejarige opleiding commuicatiemanagement gevolgd en ben ik afgestudeerd in de interactieve/online reclame. Momenteel combineer ik mijn studies met mijn blog, veel sporten, mijn huis spik en span houden (wat meestal niet lukt) en pogingen om buiten te komen in het weekend. Als het meezit, heb ik tijd om te slapen. Mopje B-) maar it’s pretty close.

zonder vlees

Dat is héél herkenbaar, ik vervang de studie dan enkel door een job…  

Je hebt al enkele challenges gedaan, zoals dagen zonder vlees en nu twee weken suikervrij, wat vond je de beste/leukste challenge die je ooit deed en waarom?

Zowel mijn ‘dagen zonder vlees challenge‘ als mijn ‘suikervrije weken challenge‘ waren erg moeilijk om vol te houden. In beide gevallen dacht ik: “Halloooo. Wordt er nog geleefd?!” De dagen zonder vlees vond ik makkelijker dan mijn weken zonder suiker. Voor vlees heb je wel nog erg veel alternatieven en ook vis passeerde ook nog wekelijks op mijn bord. Ik claimde voor ik eraan begon dat ik perfect als vegetariër door het leven zou kunnen gaan. Let me take that back.
Twee weken leven zonder suiker was veel moeilijker. Niet alleen omdat ik alle toegevoegde suiker schrapte, maar ook alle vormen van koolhydraten: geen brood, rijst, pasta, aardappelen, tarwe, … Probeer maar eens iets te vinden in een take-away zonder suiker of koolhydraten. Je gaat met honger naar huis.

Vooral de suikervrije weken lijken me inderdaad erg moeilijk. De dagen zonder vlees challenge heb ik ook deels meegedaan, er waren zeker weken waarin ik geen vlees heb gegeten (ik kocht er zelf geen, maar at het wel als ik bij iemand op bezoek was).

Zou je die twee challenges ook aan mij en  anderen aanraden?

Ik moet wel toegeven dat zowel mijn dagen zonder vlees als mijn weken zonder suiker mijn ogen hebben doen opengaan: een klein stukje vlees op tijd en stond kan echt wel smaken en suiker heb je broodnodig om te functioneren. Ik zou beide zeker aanraden om eens te proberen, maar elk niet langer dan een week. Vooral de sociale uitjes is wat het zo moeilijk maakt. Op restaurant: ” Voor mij een euhh.. platte water? met.. een salade..? Mag de dressing apart? Of nee, laat de dressing maar vallen. Brood? Nee zonder brood. Nee inderdaad, gewoon salade. Ja, dankjewel” #Zucht
Wat ik wel zeker moet meegeven, is dat na een week zonder suiker mijn zin in zoet bijna volledig verdwenen was. Ook had ik veel minder honger en was mijn buik op het eind van de dag – in tegenstelling tot nu waarbij ik vijf maand zwanger lijk – volledig plat. Geen koolhydraten (dus ook vaak geen gluten en tarwe) kan voor je darmen dus zeker geen kwaad.
mojitonade

Wat is jou idee van ‘gezond’ leven?

Mijn idee van gezond leven is: zoveel mogelijk kunnen eten en zo weinig mogelijk bijkomen. Haha! Nee, niet waar (toch wel), maar het is veel meer dan dat. Doordat ik gezonder leef, ga ik ook veel bewuster om met eten: wat stop ik in mijn mond, wat voor gevolg heeft het op mijn lichaam? Niet alleen in gewicht maar ook zie je dat aan je huid, hoe je je voelt, je zelfvertrouwen, je voorkomen.. Ook heb ik denk ik toch al wat van mijn vriendinnen kunnen aansporen om ook gezonder te leven. Resultaat? Gezonde hapjes op tafel bij elke girlsnight! Ja, da’s voor mij gezond leven: een perfect evenwicht tussen het echt fijn vinden om gezond proberen te leven en af en toe eens los erover te zondigen. Perfect!

Dat is nét hoe ik er ook over denk, leuk! Sport je vaak en hoe belangrijk vind je dat?

Zelf sport ik bijna dagelijks. Drie keer per week ga ik een half uur sporten à la pilates, op donderdag heb ik een uurtje dans, 1 keer per week ga ik naar de fitness, ik wandel minstens één uur per dag en daarbij loop ik nog eens (als het goed meezit) twee keer per week. Sporty Spice, me dunkt. Inderdaad, ik sport enorm veel maar toch, als ik mezelf vergelijk met vroeger en alle moeite die ik steek in mijn gezonde levensstijl, verwacht ik soms nòg meer resultaat. Misschien ligt mijn lat wat te hoog?
granola
Nu begrijp ik waarom je een druk leven hebt, ik herken mezelf er écht helemaal in, haha!

Ik zag trouwens al zoveel lekkere dingen langskomen op je blog, wat zou je zelf nog 100 keer willen klaarmaken?

Mijn absoluut topreceptje is dat voor granola denk ik. Granola is natuurlijk helemaal niet moeilijk om te maken, en net daarom was het een schot in de roos. Niet alleen voor mezelf, maar ook erg veel lezers hebben zich in de keuken gewaagd. Ik ben ook zò bij om te zien wanneer mensen iets uitproberen. Daarnaast heb ik ook al zeker 15 keer mijn ‘healthy blueberry scones’ gemaakt, in de winter mijn gezonde ‘chocolade mug cake’ en – als het iets minder tijd in beslag zou nemen – zou ik mijn gezonde oreo’s ook elke dag maken. Maar, als ik eerlijk ben, ben ik erg fier op zowat alles gezond dat ik heb kunnen maken!

Waaw, dit was mijn leukste interview ever! Thankyou Carmen! Ik hoop je ooit eens te mogen ontmoeten…

Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat jij tot hier gekomen bent, want dit was wel een héél lang verhaal, maar echt superleerrijk vond ik zelf! Kende jij Carmens blog al?
Alle foto’s zijn van Carmen’s blog The Healthy Ever After.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

6 gedachten over “Vragen staat vrij(dag): Carmen van The Healthy Ever After

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *