Ik heb iets op te biechten… 10 Food Confessions

Ha, nieuwsgierig geworden? Ik vulde de 10 Food Confessions Tag (in het leven geroepen door Leonie) in.

1. Ik hou van brood, maar probeer er toch wat minder van te eten. Leg een wit tijgerbroodje voor mijn neus en ik kan het gerust helemaal opeten! Liefst met een laagje Nutella. Gelukkig maar dat ik dat niet elke dag opeet of ik mag mijn blog opdoeken!

2. Als die pot Nutella dan op tafel staat, vind ik het zoooo moeilijk om mijn mes er niet nog eens in te stoppen en die lekker af te likken, oepsie…

nutella

3. Ik wil zo graag leren ‘mindful eten’, maar vind het zo moeilijk. Als ik alleen aan tafel zit (wat héél vaak gebeurt), moét ik gewoon mijn laptop bijhebben of de televisie aanzetten. Foei foei…

4. Ik hou er niet van als mensen de randjes van hun pizza laten liggen, volgens mij het lekkerste van de pizza!

5. Aardbeien eet ik het liefst het hele jaar door, ja ook wanneer ze eigenlijk nog niet zo lekker sappig zijn (het is het idee dat het aardbeien zijn). Het enige fruit dat ik écht niet graag eet is meloen. Doe meloen in mijn fruitsalade en ik ga die er stukje per stukje (hoe klein ook) uithalen. Ik ben zelfs in staat om het hele dessert te laten staan, maar dat doe ik niet.

6. Vroeger at ik enkel groenten waarvan ik de naam oké vond klinken: komkommer, tomaat, sla. Courgette, asperge, champignons, aubergine, … waren uit den boze. Ik hou trouwens nog steeds niet echt van asperges en champignons, enkel in soep (die goed gemixt is).

7. Over het algemeen was ik eigenlijk gewoon een érg kieskeurige eter. Ik heb meerdere uurtjes gespendeerd in onze berging, mét mijn bord voor mijn neus… Sorry mama en papa!

8. Een kinder bueno eet ik het liefst door eerst de onderkant af te eten, daarna lik ik de binnenkant uit en eet ik de rest op. Bij het eten van een Mars eet ik eerst de chocolade weg daarna pas de binnenkant (plakboel!). Een princekoek eet je door eerst het ene koekje op te eten, daarna de chocolade en dan het laatste koekje, hetzelfde bij een pimskoek! Tot zover deze les koekjes ontleden!

9. Ik kan écht niet goed bakken, daarom vind je hier ook niet zoveel bakreceptjes terug. Als er dan toch eentje online komt, dan is dit een gelukstreffer en moet je hem zeker eens uitproberen 😉

10. Vroeger was manlief de kok des huizes, maar nu ben ik meestal de chef in de keuken. Ook hij begint te wennen aan onze nieuwe gezonde levensstijl, HOERA!

En wat is jouw food confession? Laat je ze hieronder weten?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

12 gedachten over “Ik heb iets op te biechten… 10 Food Confessions

  1. onahealthyadventure schreef:

    Haha zalig 🙂 Ik had er ook al een hele boel zien voorbij komen, zo grappig.

    Een van mijn food confessions is dat ik er niet tegen kan als het eten op mijn bord tegen elkaar ligt. Mijn aardappelen/pasta, vlees, groenten en saus moeten allemaal van elkaar liggen. Terwijl ik geen problemen heb bij een wok- of pastagerecht 🙂

  2. Femke schreef:

    Een princekoek en een pim koek kun je gewoon niet anders opeten. Ik heb ook wel de gewoonte om wafels tot vierkantjes te maken en dan een kleiner vierkantje, kleiner vierkantje tot het op is.. de beste zijn daarvoor ‘ kempische galetten’ ; alee, dat staat er toch op het pakje van mijn ovale grote wafels… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *