Nooit meer diëten dankzij de Sana-methode

Een tijdje geleden schafte ik mij het boek ‘Nooit meer diëten’ van Sandra Bekkari aan. Je weet het of je weet het niet, maar eigenlijk is dit het derde boek van Sandra. Ik wist het eerlijkgezegd zelf niet! Ik hou het voor vandaag op dit derde en superinteressante boek.

Nooit meer diëten door Sandra Bekkari

stap voor stap gezond

Geef toe, de titel kan gewoon niet anders dan je aanspreken. Zoals ik eerder al schreef, is diëten helemaal niet dé oplossing en dat is ook het idee dat Sandra met haar Sana-methode naar voor wil brengen. Balans is all we need om een gezond leven te leiden en dat ook vol te houden.

Sandra raadt aan om stap voor stap veranderingen aan te brengen in je levensstijl, om zo geleidelijk aan een gezonder leefpatroon te krijgen. Als je kleine aanpassingen maakt en je geeft hier je volle aandacht aan, worden ze sneller een gewoonte. Daarna ben je klaar voor een aantal nieuwe stappen in de goede richting. De Sana-methode bestaat uit zeven stappen die je nodig hebt om een gezonder leven tegemoet te gaan. Ik verklap ze je natuurlijk niet alle zeven, maar ik wil wel een tipje van de sluier oplichten. De stap die ik persoonlijk het belangrijkste vind en zelf het meeste moeite mee heb is: ‘Eet met aandacht’. Eten gebeurt meer en meer automatisch en we staan er niet meer bij stil wat en hoeveel we eten, ik schreef trouwens eerder al eens over mindful eating!

Nooit meer diëten - ontbijt door Sandra Bekkari

recepten

Naast een uitgebreide uitleg van de zeven stappen in de Sana-methode  vind je in het boek ook heel wat recepten en alleen de foto’s erbij doen je al watertanden… Ik ben alvast overtuigd, ik ga nooit meer diëten!

Ben je ook benieuwd? Het boek is te koop bij Standaard Boekhandel!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

45 gedachten over “Nooit meer diëten dankzij de Sana-methode

 1. Loranne schreef:

  Hey! Ik ben super benieuwd naar het boek! Gezond voor mij is: veel groenten, veel fruit, lekker gezond eten. Maar vooral : kunnen genieten van gezond eten, maar ook van af en toe een cheat maaltje! 🙂

 2. laurence schreef:

  Gezond eten is een gulden middenweg vinden en de 80/20 regel toepassen! Eet groenten en fruit, maak de juiste combinaties & maak plaats om elke week eens een cheatmeal in te lassen! Ik zou het boek graag winnen om cadeau te doen aan een collega op het werk die al jaren de ‘struggle’ met het diëten aangaat… ik denk dat Sandra’s boek voor haar het ‘duwtje in de rug’ is die ze nodig heeft:)

 3. Kathy schreef:

  Gezond voor mij is : Groenten, Elke dag bewegen, Zonder vet, Opgepast met suiker, Nectarines en alle andere fruitsoorten, Drink veel water !!!! Heb al heel wat diëten gevolgd maar ken de Sana methode niet en wil me er wel eens in verdiepen en met die foto’s lijkt het me een heel aangenaam boek ! De titel klinkt als muziek in de oren !

 4. Barbara D schreef:

  Hi Heleen. Wat is gezond? Elk jaar verandert de definitie voor mij is dit veel groenten, en je bewust zijn van wat je eet. Eten wanneer je honger hebt, niet voor een ‘goestingske’ alhoewel ik hier nog aan moet werken. Het boek lijkt me super en ben benieuwd wat de volgende stappen zijn!! Gr.

 5. Evi schreef:

  Ik heb wel een idee van gezond leven… maar gezond eten is (duidelijk zichtbaar) hier nog niet goed doorgedrongen, vandaar dat ik graag het boek zou winnen! 😉

 6. Florence schreef:

  Voor mij is gezond eten vooral veel fruit en groenten eten. Ik probeer in de week goed te letten op mijn eten met de nodige sport om dan in het weekend toch af en toe te snoepen. Ik ben daarmee begonnen vorig jaar met onze trouw in het vooruitzicht en voel me daar super goed bij. Ik zou het boek geven aan mijn vriend die het niet zo nauw neemt met gezond eten:)

 7. Sara G schreef:

  Ik heb elk dieet gevolgd dat er is en nu eet ik gewoon gezond, veel gemakkelijker en voel me veel beter. Voor mij is gezond eten ontbijten, dit deed ik vroeger niet. Geen voedingsgroepen schrappen (behalve suikers) maar alles met mate eten en sommige dingen zoals vlees en koolhydraten eet ik nog maar 2x per week ipv elke dag. Ook combineer ik in één maaltijd niet teveel voedingsgroepen, enkel groenten en koolhydraten of enkel groenten en vis, …

 8. Kat schreef:

  Vooral gevarieerd eten vind ik belangrijk met hoofdzakelijk groenten en fruit en koolhydraten en vet beperken. Niet altijd gemakkelijk met 2 jonge kindjes. Ik hoop met het boek veel goede ideeën op te doen.

 9. Carolien - On a Healthy Adventure schreef:

  Oooh, zo benieuwd naar dat boek! Ik wist ook niet dat Sandra al 2 boeken had 😉 het was pas met ‘Nooit meer diëten’ dat ik haar leerde kennen.

  Ik doe ook graag mee aan je wedstrijd.
  Voor mij is gezond eten zorgen dat je genoeg verse basisproducten in je voeding hebt zoals volkoren graanproducten, aardappelen, groenten, fruit, melk(producten), vlees en vis.
  Ikzelf geef anderen die gezonder willen worden of wat willen vermageren ook altijd het advies om niet te diëten, maar om met simpele aanpassingen gezonder te eten. Bijvoorbeeld een zeer geliefde reep chocolade halveren of yoghurt met suiker vervangen door magere yoghurt met vers fruit. Allemaal kleine, haalbare aanpassingen die na een tijdje een gewoonte worden.

 10. Marianne beernaert schreef:

  hoi, ik zou graag het boek winnen! Ik eet fruit en groenten !maar zou graag eens nieuwe kans krijgen! Om eens andere recepten te maken ! Dank u wel ! Grtjs

 11. Nieke schreef:

  ‘Gezond’ is voor mij veel meer dan voeding en (nooit meer) diëten. Een (andere) levensstijl, sport en beweging en positive thinking. Het wordt je ding.
  Balance is the key! zegt men. En net die balans is zooo moeilijk… Met een druk werkleven, bijstuderen en supervriendinnen die ‘k graag ook veel zie.
  Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ‘k ben op weg. En ik kom er wel, want met jou heb ‘k zo’n supervriendin en een prachtig voorbeeld 🙂

   • stefanie de groot schreef:

    Ma haha ik was dit hier aan het lezen zonder dat ik de naam las wie het getypt had en ik dacht bij mezelf. Die reactie mag winnen das echt juist!!!!;-) haha super he! I dont choose my friends by accident… its just meant to be!<3

 12. Evy schreef:

  Hoi Heleen. Gezond zijn heeft natuurlijk te maken met je voeding en bewegingspatroon. Maar volgens mij vergeten we vaak het mentale gedeelte. Wie stress heeft zal vaker naar iets ongezonds grijpen. En wat is het leven zonder humor? Voor mij is gezond zijn je lichamelijk en mentaal goed in je vel voelen. Is er een deeltje niet in balans, dan valt alles als een kaartenhuisje in elkaar…
  Groetjes, Evy

 13. Marianne schreef:

  Gezond zijn… Lichamelijk wil dit voor mij zeggen dat je voeding eet dat je lichaam voorziet van de nodige voedingsstoffen en vitamientjes. Voldoende groente en fruit, zo weinig mogelijk klaargemaakte, voorverpakte producten. En om geestelijk ook gezond te blijven: af en toe een genietmomentje met bv. Nutella. 😉

 14. annelies peenen schreef:

  Gezond eten is voor mij regelmatig en gevarieerd eten met genoeg aandacht voor groenten en fruit. Opletten met suikers en vetten.vlees mag maar niet veel. Voldoende water drinken.en beweging mag ook niet vergeten worden.

 15. Halina schreef:

  Gezond is lichaam en geest helemaal in balans. O zo belangrijk. En evenwicht brengt rust genieten en zorg dragen voor het lichaam en daar hoort erg gezond eten bij zoals wonderlijk in dit boek beschreven. Knap werk!is ook allemaal lekker , gewoon proeven en doen en je zal het ondervinden….zalig. Leuke wedstrijd en een fijn boek!

 16. miss pixie schreef:

  Wat voor mij gezond is?
  Bewust en respectvol omgaan met je lichaam. Ik eet zo’n 90% van de tijd suikervrij. De andere 10% (wanneer we bvb uit eten gaan) eet ik wel eens iets ongezond zoals een dessertje of een boterham met Nutella. En dat smaakt we dan wel eens.

 17. Charlotte schreef:

  Gezond eten is voor mij plannen, plannen, plannen, om maar niet in het take-away te vallen. Om zelf met verse producten een mooi evenwicht te vinden en te genieten in de keuken en achteraf aan tafel. En vooral om zoveel mogelijk met seizoensproducten te werken.
  Ik ben al eventjes nieuwsgierig naar het boek van Sandra omdat iedereen er zo positief over is. Ik hoop dus dat dit mij het duwtje in de rug kan geven om, na alle kilo’s die ik al kwijt ben, mij nog verder te stimuleren naar de gezonde levensstijl.

 18. Karin schreef:

  Voor mij is gezond genoeg bewegen, liefst in de buitenlucht. Lekker eten en genieten van pure en zoveel mogelijk onbewerkte voeding met veel verse groenten en fruit en wat matiger van (biologisch en onbewerkt) vlees. En genieten van de fijne dingen die het leven ook biedt en daar past prima voor af en toe iets in wat minder gezond is.

 19. Jill De Bie schreef:

  Gezond is voor mij dagelijks vers koken voor mij en mijn kinderen. Met verse groenten en fruit, zonder e-nummers en gerafineerde suikers. Van ontbijt tot diner, toetjes en tussendoortjes! 🙂

 20. Debbie Andries schreef:

  “Gezond” is voor mij een levenswijze! Ik probeer zo gezond mogelijk te eten om een zo gezond mogelijk leven te leiden… en hoe kan dit beter dan de dag supergezond te starten met een 2-tal glazen lauw citroenwater op je nuchtere maag.
  Ik ben helemaal in de ban van citroenen en heb hiervoor een héél gemakkelijk en gezond receptje:
  Je vult een kan met water, perst er een citroen in, snijdt nog een halve citroen in schijfjes en om het een beetje pittiger te maken, doe je er ook nog een paar stukjes gember bij!
  Dit citroenwater is niet alleen lekker als dorstlesser, het is ook heel gezond om er veel van te drinken. Citroen heeft superveel positieve functies op het menselijk lichaam… het ontgift, geeft je immuunsysteen een oppepper, verbetert de spijsvertering, hydrateert je lichaam, bevordert een gezonde en jongere huid, geeft een frisse adem, …. (en zo kan ik nog wel even doorgaan!)
  Uiteraard is dit slechts een begin….
  Op jouw blog vind ik veel inspiratie voor lekkere gezonde gerechtjes en ik ben er zeker van dat ‘Nooit meer Diëten’ van Sandra Bekkari me ook veel gezonde en lekkere inspiratie zal bezorgen!!
  Duimen dus maar!
  Groetjes,
  Debbie

 21. Giverny Vanderstraeten schreef:

  Gezond leven en eten staat bij mij wel centraal de laatste tijd. Dit boek ziet er echt leuk uit. Ik wil ook ‘niet’ dieeten maar gezond eten en wat goed is voor je lichaam. Ook moet je nog kunnen genieten van wat lekker is en wat je graag eet, kan je dit op een gezonde manier dan is dit nog zoveel leuker 🙂

 22. Maria De Jaeger schreef:

  Gezond staat voor mij synoniem met gelukkig, sportief en in balans. En zo voel ik me sinds ik pilates volg! 🙂
  Anderhalf jaar geleden leerde ik Pilates kennen, en sindsdien moeten mijn donderdagavondafspraakjes wijken voor een uurtje ontspannende inspanning. Ontspannen omdat ik tijdens de les vergeet dat er nog andere dingen bestaan dan Pilates. Inspannend omdat ik er steeds aan herinnerd word dat mijn lijf spieren heeft waarvan ik het bestaan amper vermoed. Na de les ben ik steeds goedgezind en heb ik massa’s energie om er weer tegenaan te gaan.
  Als het even tegenzit of de stress de overhand neemt, verplicht ik mezelf ook steeds om tijd te maken voor een aantal relaxatie-oefeningen uit de les en ik voel me hier goed bij!

 23. joaquim schreef:

  Leuke actie! Gezond is voor mij genieten van kleine lekkere dingen uit eigen moestuin! Zelf je eigen groentjes kweken, zelf confituur maken met het fruit uit onze eigen boomgaard, … . Nu ik zelf papa ben van een kleine spruit proberen we er met kleine dingen op te letten om een gezondere levensstijl te hanteren. Eens meer de fiets nemen, heerlijk met mijn zoontje achterop in het fietszitje. Als we hem zijn fruit geven, verse aardbeitjes, onbespoten, verse framboosjes enz. Zelf nemen we nu ook een kommetje fruit ipv die zak chips voor tv. Het zijn kleine dingen, maar een begin en we voelen ons er goed bij!

 24. van eecke stefanie schreef:

  voor mij is gezond zijn, lekker kunnen eten en toch niet op je lijn moeten letten omdat het lekker eten gezond is. zoals havermout koekjes, lekkere fruit, fruitcake maken en noem maar op.
  zo kan je lekker eten en toch niet schuldig voelen.

 25. Lindy schreef:

  Eerlijk?
  Geen idee meer.. men ‘smijt’ tegenwoordig vanalles rond de oren dat je er vierkant van draait. Dan mag je er nog geen gezondheidsprobleem bij hebben.
  Kunnen we op een dag als vandaag eigenlijk wel nog gezond eten?
  Hoe dan ook.. ‘gezond’ is voor mij iets wat je door trekt in de volle lijn.. body and mind dus.

  • Heleen schreef:

   Klopt hoor wat je zegt! We mogen best wel suikers en vetten eten, alle voedingsstoffen vormen een deel van wat we nodig hebben, al is het belangrijker in welke verhoudingen we die verorberen denk ik…

 26. De Moor Carine schreef:

  Hey ik heb nog maar net Sandra Bekkari ontdekt,en wow wat ziet het er allemaal lekker uit !
  Ik zou heel graag een gerecht maken,namelijk de Granola,voor mijn vriendin.
  We gaan steeds samen gaan joggen wekelijks en tijdens onze trip vertellen we wat we klaargemaakt hebben en vooral wat we aan onze lijn kunnen doen en wat er allemaal gezond en vooral lekker is.ons klein uurtje is dan al gauw gepasseerd en ik zou haar graag verwennen met die lekkere Granola.dus ik waag mijn kans om deze boek te winnen .wie weet?,…veel gr.Carine

  • Heleen schreef:

   Bedankt voor je fijne reactie Carine maar deze wedstrijd is spijtig genoeg al afgelopen. Hou de blog in de gaten want ik overleg nog eens voor een winactie voor het derde boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *