Hotspots in Gent: van lunch tot snack

Afgelopen weekend was het éindelijk tijd voor blogameetup 2.1! Op mijn allereerste blogameetup leerde ik twee nieuwe vriendinnen kennen. Oké, ze zijn beide ietsje ouder dan mij, maar age doesn’t count en we geraakten niet uitgepraat en voelden dat er een nieuwe date moest komen… Zo gezegd, zo gedaan, zondag trokken we naar Gent.

Big Blogameetup

zondag in gent

We startten een tijdje van tevoren al met lichte paniek, want toen we éindelijk een datum vonden, beseften we dat het op een zondag was en dat er héél wat (lees: zo goed als alles) dicht is op zondag in een stad als Gent. Dat kon echter de pret niet bederven, want we waren al lang blij dat we in onze drukke agenda’s een gaatje hadden gevonden om elkaar eens terug te zien.

lunch

Ik nam de taak op mij om een leuk lunchadresje te zoeken, maar opnieuw… heel veel leuke (en nieuwe) zaakjes sluiten hun deuren op zondag. Deze nieuwkomers stonden (en staan dus nog steeds) hoog op mijn verlanglijstje: Gust, Zukini én Romain Roquette. Ik bracht ze nog geen bezoekje, maar las en hoorde al zoveel goeie dingen, dat je ze zéker eens moet bezoeken. Ik doe mijn best eens tijd vrij te maken om mezelf te trakteren op een etentje in alledrie!

Cocktails - Godot Gent

Na wat wachten (ja op jou Charlotte!) waren we herenigd en stapten we al babbelend langs de Korenmarkt op zoek naar een leuk plekje om te eten. Al snel belandden we op het zonovergoten terras van de Godot. Ik ging er al enkele keren lunchen en wist wat ons te wachten stond. We genoten er van een lekker aperitiefje (in de vorm van een cocktail) en gingen daarna voor de lunch. Je kunt er je hoofdgerecht gewoon vrij van de menukaart kiezen dus je krijgt meer dan waar voor je geld! Als apero ging ik voor een Gin Fizz (aanrader trouwens!). Daarna volgde een Thais soepje en als hoofdgerecht kwam een gegrilde zalmfilet met een slaatje en frietjes op mijn bord te liggen. Ik sloot af met een koffie, mijn tafelgenootjes met een theetje.

Piet moodshop Gent

sunday afternoon

Ondertussen was de middag al wat gevorderd en uit goede bron (danku Sofie!) had ik vernomen dat er braderie was in de buurt aan het Zuid. We hadden dus toch een goeie dag uitgekozen. Charlotte en ik waren het eens dat we op het einde van de braderie moésten binnenstappen bij Piet Moodshop, een interieurwinkeltje om U tegen te zeggen. Geef me een volle portemonnee en ik koop die winkel leeg. Als klap op de vuurpijl kregen we nog een lekker glaasje cava aangeboden.

Tartes Françoises en Coupe Aardbei

We werden alweer wat hongerig en gingen op zoek naar een nieuw terrasje of een plekje waar we iets lekkers konden eten. Ik wou graag hotspot ‘Les Tartes Françoise‘ aan mijn vriendinnen tonen, maar de winkel was jammergenoeg dicht. Taart kan me eigenlijk totaal niet bekoren, maar de taart van Les Tartes Françoise moét je geproefd hebben. Je kan ze trouwens ook gewoon meenemen…

We belandden dan maar terug aan de Graslei en gingen voor een lekker ijsje. De middag was véél te snel gepasseerd, want jammergenoeg miste ik mijn trein op twee minuten na. Ik spendeerde nog een uurtje in Gent Sint-Pieters, want (lucky me) de volgende trein was pas een half uur later én had dan nog eens een half uur vertraging! Volgens mij ben ik gedoemd om op blogameetups in problemen te komen met treinen, remember de vorige keer met Eveline? De volgende keer laat ik hen gewoon tot bij mij komen, om meer ongeluk te vermijden…

Ken jij nog leuke hotspots in Gent? Laat het zeker weten in de comments, ik ben superbenieuwd welke leuke plekjes ik nog moet gaan ontdekken!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

5 gedachten over “Hotspots in Gent: van lunch tot snack

  1. Carolien - On a Healthy Adventure schreef:

    Op dat van de trein na heb je een heel gezellige namiddag gehad zo te lezen!
    Als je graag cocktails drinkt, is Old Fashioned (cocktail & absinth) bar een aanrader. Het is een locatie ondergronds, maar erg leuk interieur en je kan enkel cocktails kiezen o.b.v. smaak (je weet niet wat er allemaal in zit). De apple pie martini is lekker 😉
    Julie’s House, Café Labath en True Beans zijn ook leuke plekjes.

  2. Charlotte schreef:

    “Better come late, than ugly” is me ooit geleerd… Volgende keer ben ik te vroeg, promise 😉 Want het was zeker voor herhaling vatbaar!!! Maar dan dichter in je buurt, want dat openbaar vervoer is duidelijk niet je beste vriend… X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *