Wat is JOUW definitie van gezond?

Vorige week kon je het boek ‘Nooit meer diëten‘ van Sandra Bekkari winnen op Happy Food & Moving Feet. De “prijsvraag” luidde als volgt: laat mij weten wat voor jou gezond is. Ik las heel wat leuke en interessante reacties, maar van sommige reacties ging het haar op mijn armen bijna rechtstaan. Daarom wil ik hier wat aandacht aan besteden…

OrangeJuice - JESHOOTS Pixabay

vers met veel Groenten en fruit

Het veelvuldig aan bod komen van groenten en fruit is volgens de meesten heel erg belangrijk in een gezond voedingspatroon en dat IS het ook. Enkel is het ook niet de bedoeling dat je vijf stuks fruit per dag eet, fruit bevat namelijk nog steeds suiker (vooral de gele soorten) en daarmee houden we onze zin naar zoet in stand. Ook vers eten is een key ingrediënt om ‘gezond’ te eten. In de supermarkt vind je veel voorverpakte voeding (om het ons wat ‘gemakkelijker’ te maken), maar daar zijn vaak heel wat onnodige toevoegingen aan gedaan. Lees dus goed de verpakking voor je iets koopt.

suikers en vetten

Velen spraken in hun reactie over vermijden van suikers en vetten. Suikervrij leven kan ik me in vinden, we eten er namelijk vaak véél te veel van. Wat me wel zorgen baarde in deze reacties was het vermijden van vetten. Lang niet alle vetten zijn slecht, integendeel, we hebben ze zelfs nodig! Wil je meer weten over vetten? Lees dan zeker dit artikel op VitAnouk.

bewegen

Lichaamsbeweging is uiteraard suuuuperbelangrijk in een gezonde levensstijl. Je hoeft daarom geen kilometers te gaan lopen, elke dag een mooie wandeling doet evenveel goed voor je lichaam. Pas je sport aan, aan je eigen kunnen en wensen. Doe vooral iets wat je leuk vindt en kan volhouden!

Genieten

Velen beseffen (gelukkig) dat het belangrijk is om ook te genieten. Een gezonde levensstijl is niet meer gezond als je er dag en nacht mee bezig bent. Sta jezelf (bijvoorbeeld in het weekend) af en toe genietmomentjes toe.

Balans en respect voor je lichaam

Naast ‘ingrediënten’ voor een gezond leven, kwamen velen ook opzetten met de andere fijne tips. Dit zijn de key rules om goed voor je lichaam te zorgen:

  • Wees je bewust van wat je eet
  • Heb respect voor je lichaam, zoek balans, genieten mag!
  • Eet regelmatig en gevarieerd
  • Reduceer stress en geniet van het leven, zo voel je je ook geestelijk goed in je vel
  • Positive thinking: ook al heb je een druk leven, vergeet niet aan jezelf te denken

Ik wil jullie graag bedanken voor alle leuke reacties, want zonder jullie inbreng was dit artikel er niet gekomen.

Foto: Pixabay

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

3 gedachten over “Wat is JOUW definitie van gezond?

  1. Line Gevers schreef:

    Leuk en informerende blog! Ik ben zelf sinds een tijd ook bewust gaan letten op wat ik eet en dat ik voldoende beweeg. Ik heb daarom toen besloten om naar een sportschool te gaan met persoonlijke begeleiding, zeker dat de persoonlijke begeleiding vind ik fijn. We hebben samen doelen gesteld om te behalen, hierdoor ben ik minder geneigd om af te haken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *