5x gemotiveerder op het werk tijdens de zomer

Toen ik deze week mijn wekelijkse mail van Assistant Plus ontving, voelde ik me aangesproken door het eerste artikel ‘8 tips om gemotiveerd te blijven tijdens de vakantieperiode’. Versta me niet verkeerd, ik vind mijn job top, heb meer dan voldoende om te doen, maar de warmte stijgt me regelmatig naar het hoofd en de concentratie is dan ver te zoeken…

Kantoor

Tijd om enkele tips dus met jullie te delen!

schakel afleiding uit

Leg je telefoon aan de kant en kijk er enkel naar wanneer je een bericht of telefoontje krijgt dat werkgerelateerd is.

Leg niet alles wat je moet doen op je bureau, maar maak een to-do-lijstje en haal telkens uit wat je nodig hebt. Een clean desk zorgt voor heel wat minder afleiding!

move that ass!

Ga met je fiets werken, neem de trap in plaats van de lift, schep een luchtje tijdens de lunchpauze en je kan er weer even tegenaan! Neem gerust ook een extra korte pauze als dat je concentratie bevordert voor de komende taken op je lijstje.

stel orde op zaken

Het kan best wat rustiger zijn op je werk tijdens de zomerperiode, veel bedrijven sluiten namelijk tijdens de vakantieperiode. Als dat bij jou niet het geval is, neem dan de extra tijd om wat orde op zaken te stellen. Organiseer de mappenstructuur op de server, maak ruimte in je mailbox, overloop openstaande taken, …

geniet van zomerse tussendoortjes

Neem een korte break en verwen jezelf met een lekker fris tussendoortje (watermeloen met munt is mijn favoriet op dit moment) of een lekkere salade als lunch. Start de dag met een verfrissende smoothie.

ontspan na het werk

Ontspan na het werk met een leuke activiteit in de buitenlucht. Fiets naar huis, ga nog een rondje lopen, maak een wandelingetje in de natuur, verwen jezelf met een terrasje, een barbecue in de tuin of een avondje op het strand.

Aan het werk! Heb jij nog handige tips om het hoofd koel te houden op een heet kantoor?

Bron: AssistantPlus, foto Pixabay

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “5x gemotiveerder op het werk tijdens de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *