Het leed dat ‘Liebsteraward’ heet

Liebsteraward? Krullen je tenen ook al bij het woord, begin je je wenkbrauwen te fronsen? Wel dat had ik ook bij mijn eerste nominatie door Janine van Lieve Hart een hele tijd geleden… Ik had het eerlijk gezegd al uit mijn gedachten verbannen omdat ik het eigenlijk maar niets vond. Tot ik vorige week een mailtje kreeg van Kim

Even verduidelijken: het is een soort ‘award’ die van blogger naar blogger gaat. ‘Liebster’ is een Duits woord dat ‘liefste’ betekent en dus eigenlijk een heel mooi woord is, maar gewoon vreselijk klinkt. Ik hou niet van de Duitse taal, PUNT. Eigenlijk werkt het wat als een kettingbrief (herinner je je die nog?!) en wordt de award telkens doorgegeven (maar dat ga ik NIET doen). De reden van het ontstaan van de award is om nieuwe blogs te ontdekken. De regels? Je beantwoordt de vragen die je ontving van de persoon die je nomineerde en maakt zelf ook nieuwe vragen op voor de bloggers die jij gaat nomineren.

Pfft, moet dit echt? Ik ga maar even van de veronderstelling uit dat je misschien wat meer over me wil weten, dus ik kies de leukste vragen van Janine en Kim uit en ga ervoor!

Janine: Waar komt de naam van je blog vandaan?

Wat een goeie vraag! Dat leg ik uit op mijn About me pagina. Het lijkt me zo logisch dat mijn blog gaat om Happy Food, eten waarvan je gelukkig wordt en Moving Feet, dat beetje sporten dat je nodig hebt om gezond te leven. Echter lijkt dat voor andere mensen niet zo logisch en slaan ze de woorden altijd door elkaar. Van een misser gesproken, maar nu kan ik jammergenoeg niet meer terug! Stuck with Happy Food & Moving Feet forever…

Janine: Waar mag je midden in de nacht voor worden wakker gemaakt?

Ehmn, voor niets? Ik heb minimum 7 à 8 uur slaap nodig… Of wacht, misschien alleen voor family emergencies? Ik ben trouwens supermoeilijk wakker te krijgen ’s nachts, ik slaap als een steen.

Kim: Mocht je één iets veranderen in dit land, wat zou dat dan zijn?

De regen wegtoveren! Er is dus echt GEEN nut aan regen… Het maakt enkel alles moeilijker: je verplaatsen, leuke dingen doen, kleren en schoenen uitkiezen om aan te doen, … En er gebeuren veel meer ongevallen op de weg! Het zou wel handig zijn dat het stadswater dan goedkoper wordt, want zo zonder regenwaterput is het leven misschien wel een beetje duur?

Janine: Welke droom zou je graag vervuld zien?

Samen met mijn hubby een nieuw stekje (laten) bouwen.

Kim: Wat zou je doen indien je Win For Life won?

Deeltijds werken en gewoon net dat ietsje meer genieten van het leven? Er zijn zoveel leuke plekjes om te ontdekken, zoveel dromen die nog vervuld kunnen worden…

Kim: Waar zou je willen wonen als niets je tegenhield?

Klinkt stom, maar gewoon waar ik nu woon. België is lang zo slecht niet en aan ‘het zeetje’ ligt mijn hart!

Janine en Kim: Wat is het beste boek dat je ooit las en waarom?

Shit, deze vraag stelden ze allebei… Ik heb echt een geheugen als een zeef dus ‘het beste boek ooit’ wordt een moeilijke opgave. Het boek dat ik me nog herinner en me erg inspireerde is ‘Echt Radmilo’. Ik zou er trouwens nog eens een blog over schrijven… Coming soon! Giverny, mag ik bij deze mijn boek terug? 😉

Kim: Stel dat je morgen in je brievenbus een cadeautje vindt, wat is het mooiste dat er kan in zitten?

Het winnende Win-For-Life lotje van hierboven! Maar nog liever een winnend lottoformulier natuurlijk, haha. Oja: geld maakt wél gelukkig.

Fjoew, ik ben er vanaf… Ik maakte het mezelf natuurlijk lekker makkelijk door enkel de vragen te kiezen waarop ik een antwoord kon bedenken. Bij deze ben je alweer een beetje wijzer over mij.

Maar vertel, ik ben benieuwd, vind jij dat hele Liebster-gedoe een leuk idee of walg je ook van het woord alleen al? 🙂

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

3 gedachten over “Het leed dat ‘Liebsteraward’ heet

  1. Jenn schreef:

    De award komt geloof ik oorspronkelijk ook uit duitsland, vandaar de naam 🙂 Ik vind het wel grappig op zich, ik geef hem nooit door, maar beantwoord wel altijd even de vragen die ik krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *