Fit in 20 minuten per week?! Fit20 does it…

Je hebt het ongetwijfeld al zien passeren in de krant of op het journaal… Er is een nieuwe fitnesshype in aantocht, ze komt overgewaaid uit Amerika, maar is al een tijdje populair in Nederland. Fit20 belooft dat we door 1x per week 20 minuten slow motion training te doen, helemaal fit worden!

fit20

de training

De training bestaat uit 20 minuten training met een personal trainer. Het zou gebaseerd zijn op de High Intensity Training, maar daar ga je toch wel van zweten denk ik. Fit20 zegt namelijk dat we gewoon lekker kunnen komen sporten in onze gewone kledij, omkleden is niet nodig. Dit laat ik dan maar even terzijde… Afhankelijk van welk abonnement je kiest, kost Fit20 je minimum 15 euro per maand, dus een snelle berekening leert me dat je 60 euro per maand betaalt voor pakweg anderhalf uur sporten. Elk zijn portemonnee, maar mij gaat dit toch een stapje te ver!

Hoe werkt dit dan in ons lichaam? Daar zegt Fit20 het volgende over:
“De fit20 training past bij ons DNA. Daarom is fit20 training intensief. De fit20 trainingsprikkel zorgt voor nieuwe eiwitaanleg in de spieren. Dat vereist een super inspanning die alleen met een personal trainer kan worden geleverd. Na 20 minuten zeer intensief trainen, zorgt het lichaam de rest van de week voor de gewenste aanpassing.”

effecten

De Fit20 training zou positieve effecten hebben op onze spieren, het uithoudingsvermogen, de hormonen, lenigheid, genexpressie, het afweersysteem (logisch, elke sport), botten en gewrichten en het welbevinden (body glow). Daarnaast heb je dan nog eens veel meer tijd om leuke dingen te doen, beloven ze. Maar zorg er dan natuurlijk wel voor dat die leuke dingen niet te veel alcohol en ongezonde voeding bevatten, want anders sta je terug bij af?!

Allemaal goed en wel, positieve effecten komen naar voor uit klantenverhalen, maar ik ben nog steeds niet overtuigd… Ik kan me niet voorstellen dat ik met 20 minuutjes sporten per week het lijf behoudt dat ik nu heb. Wie mooi wil zijn, moet er volgens mij best wel wat meer voor over hebben! Het idee dat je trouwens gaat sporten in je gewone kleren en nadien niet eens gaat douchen of andere kleren aantrekken, vind ik trouwens wel héél raar…

Wat vind jij? Werd jij aangetrokken door deze hype of ben je van plan het uit te proberen? Let me know!

Bron: Foto Fit20.nl,  HLN

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

7 gedachten over “Fit in 20 minuten per week?! Fit20 does it…

  • Piet schreef:

   Beste Jenn,

   Ik geloof er helemaal niks van eigenlijk…, dat is een wel heel makkelijke reactie natuurlijk zonder er voor open te staan om het eens te proberen.

   Je zou toch denken dat als je ergens niet in geloofd, dat je het juist wel wil proberen.
   Die behoefte had ik dus wel, en inmiddels train ik al een jaar lang wekelijks op afspraak kort en super intensief (het is geen half werk), haal wekelijks het beste uit mezelf en boek daardoor uitstekende resultaten. Mijn functionele spierkracht is zeker toegenomen, ik zit lekkerder in mijn vel en ook mijn zelfvertrouwen is toegenomen.

   Als je 20 jaar geleden tegen mijn grootouders had gezegd dat er in 2015 een apparaatje zou bestaan waarmee je kan bellen, waarop je post kunt ontvangen, waarop je het nieuws kan lezen, die je de weg kan wijzen in het verkeer etc. etc., en dat allemaal op een en hetzelfde toestel wat je ook nog eens in je broekzak gemakkelijk kwijt kan…. Ze hadden zeker gezegd, ik geloof er helemaal niks van eigenlijk…

   • Heleen schreef:

    Dat heb ik inderdaad dan weer wel ‘eerst zien, dan geloven’ 🙂 Jammer dat er geen centrum in de buurt van de Belgische kust is, maar ik las dat dat er misschien wel aankomt!

 1. Yoran schreef:

  Beste Jenn,

  Het is begrijpelijk dat je sceptisch bent. Net zoals de auteur van het artikel. Daarom bieden we een gratis kennismakingstraining aan. Ons motto is: doen is geloven .

  Pas wanneer je het ervaren hebt weet je wat onze training met het lichaam doet. Je bent van harte welkom om het een keertje te proberen.

  • Heleen schreef:

   Leuk dat jullie ook van je laten horen. Ik denk inderdaad dat je dit echt moet uitproberen om te weten of het voor jou persoonlijk werkt… Of je dat na één keer trainen weet, is natuurlijk een andere vraag, maar wel een leuk idee alvast! Bedankt!

 2. Fie schreef:

  Als je al geen tijd hebt om sportkleren aan te doen om te sporten dan doe je beter niets lijkt me.
  Een beetje tijd in jezelf investeren is gezond! Jammer dat het tegenwoordig enkel nog gaat over alles sneller doen… burn out iemand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *