Hardlopen: running questions

Let’s get a little personal again… Ja ja, vandaag kom je weer wat meer te weten. In mijn augustus-doelen stond dat ik terug meer wou gaan lopen, daar ben ik tot nu toe heel goed in geslaagd, met één weekje iets minder, wegens een pijnlijke knie. Bij Cross Media Girl on the Run kwam ik deze leuke hardloop-TAG tegen, voelde me aangesproken, en zie hier mijn nieuwe blogpost!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Dat is nu echt eens een héél goede vraag… Op een moment dat ik nog dacht dat ik van héél snel en héél veel lopen ging afvallen… Niet dus! Ik zoek het even op, want ik liep toen met Runkeeper. Het eerste loopje dat ik trackte was op 18 mei 2012, maar ik liep toen niet echt frequent, ging wel vaak skeeleren. Op 2 april 2013 begon ik regelmatiger te lopen en in de zomer van 2013 was ik niet meer te stoppen! Sinsdien ben ik eigenlijk blijven hardlopen.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Zoals ik al zei: te snel lopen en niet goed opbouwen. Het ging me allemaal goed af, maar mijn conditie en omvang veranderden er niet echt op… Dat kwam pas toen ik een inspanningstest deed in begin 2015, véél te laat natuurlijk, maar nu weet ik beter dan ooit hoe ik mijn trainingen best inplan.

Heb je al eens last gehad van blessures?

Spijtig genoeg wel. Het opkomen van de bekende shin splits mocht ik al ervaren, maar ik kon een echte ontsteking telkens vermijden door te rusten. Ook heb ik al sinds mijn groeispurt last van kniepijn, maar die pijn verdween het laatste jaar. Jammergenoeg ervaar ik nu weer wat last. Opletten geblazen dus…

Nike 10K We run Amsterdam

Wat is je hardloopoutfit?

Dat is weerafhankelijk. Vanaf het warmer is dan 16 graden (ongeveer) ga ik voor een kort zwart shortje en een gekleurde top/T-shirt. Mijn favoriet is het shirtje dat we kregen bij Nike We Run Amsterdam. Wanneer het iets kouder is draag ik een Nike driekwartbroek of een lange legging, met eventueel nog een truitje of jasje

Welke schoenen draag je tijdens het lopen?

Ik was verkocht aan mijn Nike Air Pegasus+ 30 die ik helemaal zelf customizede en cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Er is echter een tijd van komen en gaan en ik moest afscheid nemen. Op dat moment liet de portemonnee geen “dure” schoenen toe dus ik ging voor een goedkopere Nike. Slechte keuze zo bleek, want ik was mijn drive kwijt en kreeg plots pijntjes die ik voorheen niet had. In de Soldenperiode ging ik dan maar weer op zoek naar mijn geliefde Pegasussen en ik kwam uit bij de Nike Performance AIR ZOOM PEGASUS 31. Happy now… 🙂

1711

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Nope! Ik liep vroeger met Runkeeper, maar wist soms niet meer of ik het nu voor mezelf deed of voor iemand anders. Ik loop nu enkel en alleen met mijn Polar sporthorloge en hartslagmeter.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Eerlijk? Ik weet het niet, mijn geheugen is echt een zeef dus ik weet niet eens meer wanneer ik laatst nog ging lopen… Oh wacht, het was vanmorgen haha. Soms maak ik mijn hoofd leeg, maar dat lukt me beter bij boksen. Meestal denk ik aan iets voor ons huwelijksfeest of iets wat ik nog moet regelen, soms maak ik alvast een boodschappenlijstje in mijn hoofd. In de meeste gevallen ben ik alles wel terug vergeten wanneer ik terug thuis ben, oeps!

Wat zijn voor jou de voordelen aan hardlopen?

De belangrijkste:
1. Je kan het overal doen
2. Het is geen superdure sport, je hebt in feite enkel een outfit nodig, geen duur lidgeld!
3. Je algemene conditie en uithouding verbetert
4. Multitasking: ik laat terwijl de hond uit!

Wat vind je het nadeel van hardlopen?

Je hebt er toch enigzins mooi weer voor nodig. Ik hààt hardlopen in de regen, zelfs wat lichte regen kan onmiddellijk mijn humeur en zin in het lopen verpesten…

Wat staat er nog op je wishlisht?

Ik blijf voorzichtig met zo een wishlist, zéker als ik ze hier neerschrijf haha. Ik zou toch graag ooit de Antwerp 10 Miles lopen en misschien een halve marathon, maar laat ons maar beginnen met het eerste…

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

1. Mensen die me zien afkomen met de hond en blijven met z’n tweeën of drieën de weg versperren
2. Té goedkeurende blikken van het andere geslacht
3. Baasjes die hun hond loslaten ook al is die wel heel erg nieuwsgierig naar de mijne of zelf mijn hond roepen… Hallo, ik wil doorlopen!

Dat zullen de belangrijkste zijn denk ik 😉 Dus roep niet hoe mooi en schattig en lief mijn hond wel niet is en laat me gewoon lopen, thanks!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Hardlopen: running questions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *