Zomerdrankje: Homemade ijsthee

De zomer komt nog steeds af en toe eens om de hoek piepen en terrasjes lopen vol. Barbecues worden aangestoken en vrienden komen op bezoek. Tijd voor een lekkere cocktail of een heerlijk glaasje wijn. Wat als je nu liever wat op je lijn let (of je bent BOB) en het na één of twee glaasjes alcohol wel genoeg vindt? Water of frisdrank dan maar? Is een optie… maar wat als je nu eens zelf een lekkere vervanger kan maken voor al het voorgaande?

Icetea mango - citroen

Dat kan ook! Met dit recept maak je gezonde homemade icetea.

Wat heb je nodig?

– 1 liter water
– je favoriete fruitthee, ik gebruikte zwarte thee met mango van Javana
– een halve citroen/limoen
– eventueel: stevia

aan het werk

Nu heb je twee opties, maar bij beide opties moet je rekening houden dat je je ijsthee niet onmiddellijk kan drinken…

1. Je brengt het water (net niet) aan de kook en laat je thee er ongeveer 3 tot 5 minuten in trekken. Voeg er eventueel een beetje stevia aan toe en laat afkoelen. Laat alles wat sneller gaan door wat ijsblokjes toe te voegen. Giet de afgekoelde thee in een karaf en doe er schijfjes citroen bij.

2. Je vult je karaf met water en laat je thee er 3 tot 5 uur in trekken samen met wat schijfjes citroen. Dit is de easy way out, maar je ijsthee smaakt minder door.

Maak jij soms ijsthee? Welke combinaties maak jij?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

3 gedachten over “Zomerdrankje: Homemade ijsthee

  1. Jenn schreef:

    Ik heb eigenljik nooit bedacht dat ik ook zelf ijsthee zou kunnen maken. Als ik mijn gewone thee laat afkoelen vind ik het niet meer lekker. Ik ga het eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *