#myvitabreak – Klaar voor week 2?

Ik weet het, ik weet het, week 1 ontbreekt, maar laat me snel even #myvitabreak uitleggen en dan gaan we gewoon met nog véél meer enthousiasme aan de slag met de challenges van week 2!

Danone en Vitalinea bombarderen de maand november tot de maand waarin we allemaal samen happy en healthy gaan worden (als we dat al niet zijn). Elke dag maken we kennis met een nieuwe challenge die ons leven weer net dat ietsje anders, gelukkiger en gezonder maken. Zo een maandje extra gezond zijn, dat kan geen kwaad met de feestdagen in aantocht, toch?!

#myvitabreak

Week 1 bracht ons al de volgende tips: drink meer water, ga eens een uurtje vroeger slapen en leg je smartphone aan de kant, kies voor gezonde tussendoortjes, stop eens wat natuur in je dag, zet eens meer dan 10 000 stappen (dat is veel wanneer je een kantoorjob hebt, believe me!), plan een mini-siësta én ga eens een dagje offline! Die offline dag is overigens vandaag, maar gezien ik deze blogpost vandaag niet getypt heb, ben ik niet helemaal in overtreding (jij dus wel bij het lezen van deze post hihi).

Neem nog even de tijd om verder te lezen wat week 2 ons brengt en dan is mijn enige tip voor vandaag: laptop of smartphone aan de kant en ga lekker een boek lezen, een koffietje drinken of wat poetsen!

#myvitabreak - week 2

maandag – gezond ontbijt

A ja, ik schreef er al meermaals over, maar een gezond ontbijt is écht wel heel belangrijk. Het is dé manier om je dag blij en vol energie te starten. Geen tijd? Neem dan toch een ‘breakfast on the go’ mee om later van te smullen.

dinsdag – SKIP COFFEE

Ruil je (middag)koffie voor één keer om voor een kopje kruidenthee. Cafeïne is namelijk niet het ideale middeltje voor een goede nachtrust, erger nog, het is zelfs nefast voor je slaap. Drink dus enkele uren voor je gaat slapen geen cafeïnehoudende dranken meer, denk maar aan een kopje koffie of een glas cola. Pas op! Ook zwarte thee en chocolade bevatten cafeïne. Geen kruidentheefan? Kies dan voor een kopje warme melk met honing, mmmmm.

woensdag – offline communicatie

Haha, wat is dat hier allemaal?! Vandaag gaan we niet helemaal offline, maar toch een beetje. Stuur geen mail naar je collega, maar ga je vraag persoonlijk stellen. Laat een post-it achter voor je lief in plaats van je dagelijks smsje. Stuur een brief naar je beste vriendin in plaats van een Facetime of Facebookgesprek. Ga hem desnoods zelf afleveren of in de brievenbus stoppen, heb je meteen nog wat extra beweging voor vandaag!

donderdag – zeg eens ja!

Zeg eens wat vaker ‘ja’. En dan wel op één van deze opdrachten:
1. Laat eens iemand anders beslissen wat jij gaat aantrekken, gewoon doen…
2. Zeg ‘ja’ op de eerste drie voorstellen die je vandaag krijgt, kijk niet in je agenda!
3. Say ‘yes’ to craziness! Zeg eens ‘ja’ tegen het crazy idee dat nu (ja op dit moment) bij je opkomt bij het lezen van deze opdracht. Doe eens zot…

vrijdag – let’s workout

Everyday is a good day to workout! Geen workout op de planning? Zwaai toch je beentjes los, al is het maar op een korte at-home workout in je woonkamer! Shake the stress away…

zaterdag – vul de koelkast

Het is weer tijd om de koelkast te vullen. Ga niet halsoverkop naar de winkel, maar maak een lijstje van wat je komende week gaat eten en maak er daarna een boodschappenlijstje van. Als je goed voorbereid gaat shoppen, vul je je winkelkarretje bewuster en heb je geen overbodige dingen mee.

Wat een TO-DO list zeg voor deze week. Maar believe me… Ze gaan je leven écht leuker en gezonder maken. Doe je mee? Deel je foto’s op social media met #myvitabreak. Mijn dagboek kan je alvast meevolgen op Instagram.

Tot volgende week zondag voor de volgende tips!

 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “#myvitabreak – Klaar voor week 2?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *