Eén outfit om aan krachttraining, yoga én hardlopen te doen

Every day is a fashion show and the world is our runway – Coco Chanel

Wijze woorden toch? Ik denk niet dat Coco Chanel het op workoutkleding had, maar een quote interpreteer je toch gewoon hoe jij dat wil? 😉 Sporten in een mooie outfit geeft je die extra boost die je nodig hebt om de benen nog eens los te zwaaien.

Asics-training-1

Dat heeft Asics goed begrepen met de nieuwe training collectie. Naast de LiteShow collectie specifiek voor hardlopers, ontwikkelde Asics ook een kledinglijn voor sporters die graag van meerdere walletjes eten. Krachttraining en yoga zijn namelijk een uitstekende aanvulling om je hardloopprestaties naar the next level te krijgen.

krachttraining voor hardlopers

Hardlopen is een pure vorm van cardiotraining, maar om je hardloophouding en balans te verbeteren en blessures te vermijden, biedt krachttraining een mooie extra voor hardlopers. Waarom?

  • Door een grotere beenkracht kan je sneller lopen én meer kilometers afleggen
  • Door krachttraining kan je een krachtverschil tussen links en rechts wegwerken, wat voor meer balans zorgt én hardloopblessures kan vermijden
  • Goed ontwikkelde voet- en kuitspieren zorgen voor een vliegende start!
  • Een verbeterde core (borstkas, schouders, rug- en buikspieren) werkt blessurepreventief, zorgt voor een betere houding en een betere balans tijdens het lopen

Overtuigd? Asics geeft je tips hoe je eraan kan beginnen.

Asics-training-2

Yoga voor hardlopers

Door het opbouwen van kracht en flexibiliteit (van voornamelijk je bekken, quadriceps, hamstrings en heupflexoren) tijdens een yogasessie kan je ook je hardloopresultaten een trapje hoger brengen. Dankzij yoga ga je efficiënter hardlopen én vermijd je blessures.

Welke yogastijl je kiest, laat ik aan jou over. Kies er eentje waarbij je jezelf goed voelt. Kies bijvoorbeeld voor een ontspannen yogavorm wanneer je hardlooptraining intensief was, ga voor een meer dynamische yoga wanneer je minder hard traint.

één outfit voor elke workout

Uiteraard kan je voor elke sporttak een hippe outfit samenstellen, maar als je graag alles in één hebt en dus je portemonnee een beetje spaart dan is de trainingscollectie van Asics i-de-aal!

Asics Training

Ik mocht de collectie uittesten en ik moét eerlijk zijn: de short en legging sluiten goed aan, voelen heel aangenaam (lekker zacht!) aan, maar voor het hardlopen verkies ik nog altijd specifieke hardloopkledij (met snufjes zoals een extra zakje achteraan, reflecterende zones én een touwtje om je legging op zijn plaats te houden). De Asics sportbeha vind ik zeker een blijver, ook voor het hardlopen. Hij ziet er goed uit en past pérfect. Na het sporten, zweer ik vanaf nu bij mijn nieuwe sweater, lekker cosy en warm.

Neem zeker ook een kijkje naar de Asics runningcollectie, ideaal voor koude en donkere winterdagen!

Bron: Keep-Track, Asics, Runnersweb

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Eén outfit om aan krachttraining, yoga én hardlopen te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *