4 tips om van jezelf en je lichaam te houden

Klinkt hard hé, die titel? Toch zijn zoveel mensen ontevreden met hoe ze eruit zien. Wanneer we weten dat er veel lekkers op het menu staat, denken we snel dat we drie kilo zullen bijkomen. Drie kilo die er écht niet meer bij mag, dus het lichaam dat we nu hebben moét veranderen.

STOP! Think again… Het kan best zijn dat er nog een kilootje af mag, maar het belangrijkste is dat we zorg dragen voor ons lichaam en op elk moment in ons proces naar een gezonder leven, blij zijn met wat we hebben. Ik geef je mijn 4 tips om meer van jezelf en je lichaam te houden.

flowers

maak er iets positiefs van

Ook al heb je een vetrolletje meer of minder, laat je niet meeslepen in die negatieve cirkel. Je doet je best om er iets aan te doen en dat is het allerbelangrijkste. Maak geen doelen als ‘x kilo afvallen voor de feestdagen’, maar gewoon ‘gezonder leven’. Je houdt je zo minder vast aan cijfers en gaat veel positiever door het leven! You only live once…

Gaat het even niet goed, denk dan niet ‘bah, het lukt niet, ik kan dit niet’, maar ‘heeeee, dit is moeilijk, maar ik ga het toch proberen’.

Comparing

vergelijk niet

Ik herhaal ‘vergelijk jezelf NIET met anderen’! Je bent niet iemand anders, je bent gewoon je mooie zelf. Het is simpelweg niet mogelijk om iemand anders te zijn en dat is maar goed ook. Focus je op jezelf. Het gras is écht niet groener aan de overkant, het gras is groener waar je het water geeft…

Heb je het daar toch moeilijk mee? Vraag je dan af of of die andere het dan zoveel beter heeft, iedereen heeft zijn struggles. Op die foto mag hij/zij er dan wel fantastisch goed uitzien, je weet niet hoeveel keer die foto is genomen, voor ze werd gepost en ook niet in welke bochten de persoon op de foto zich heeft moeten buigen.

omring je met positieve vrienden

Neem anderen niet mee in jouw negativiteit als je het even moeilijk hebt en omring je met mensen die hetzelfde doen. Neem afstand van mensen die negativiteit uitstralen en jou daarin meetrekken. Je verdient het om je te omringen met positieve mensen die een positieve invloed hebben op jou. Vrienden zijn er om je te steunen, te helpen waar nodig en je te motiveren wanneer je het moeilijk hebt!

compliment

gooi met complimentjes

Geef jezelf en anderen eens een extra complimentje, de kans is groot dat je er dan ook af en toe eentje terugkrijgt. Kijk in de spiegel en focus je op waar je blij mee bent en spreek dat hardop uit.

En jij, ben jij blij met jezelf of kan je deze tips wel eens gebruiken?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *