Hoe behoud ik mijn balans met Sintsnoep all around?

Chocolade, kruidnoten, letterkoekjes, it’s that time of the year again… Ikzelf ben een echte snoepkont en zou elke dag blijven Sintsnoep eten. Jammergenoeg is de ‘balans’ waar ik zo vaak over spreek dan ver te zoeken, dus ga ik op zoek naar een oplossing voor het verleidingsprobleem…

Zwarte Piet

kies snoepmomentjes uit

Kies één of twee vaste momenten per week uit waarop je even mag toegeven aan de snoeperijen. Een chocolademannetje bij het ontbijt en een handje pepernoten bij het televisiekijken.

baken porties af

Vul vooraf een kommetje of bordje met hetgeen je gaat eten. Kruidnoten rechtstreeks uit de zak eten is een slecht idee, want voor je het weet is de zak leeg.

Extra tip: koop maar één snack per keer en sla geen drie zakken pepernoten en chocolade in één keer in.

maak zelf gezonde sintsnacks

Die chocoladekruidnoten van Albert Heijn zijn wel hét beste van hét beste, maar je kunt zelf ook lekkere én gezondere kruidnoten maken. Probeer dit receptje eens! Ook deze speculaas van Foodness ziet er yummy uit. Fit with Marit maakte dan weer onlangs een carrotcake met pepernoten, lekkerrrr.

gezonde maaltijden

Zorg dat de rest van je eetpatroon gezond is. Ontbijt goed, met zo weinig mogelijk toegevoegde suikers, neem een lichte lunch en een gezond avondmaal. Dan kan dat snoepen voor één keer wat minder kwaad. Ga niét (ik herhaal: niét) compenseren door gewoon niets te eten en enkel te snoepen!

sport

Het mag dan wel niet het ideale weer zijn, ’s avonds is het vroeg donker en de zin om nog uit de deur te komen is ver te zoeken. Een gezond leefpatroon houd je best je hele leven vol, dus ook de maand december. Je komt bij wanneer je meer energie opneemt dan je verbrandt, dus als je ook nog eens niet gaat sporten, dan is de kans groot dat die Sintsnoep snel blijft plakken…

Ben je ook zo verzot op Sintsnoep of kan je er gemakkelijk aan weerstaan? Wat zijn jouw tips?

Bron: foto FaceMePLS

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *