#myvitabreak – 7 tips voor een leven lang gezond

In november vond de #myvitabreak challenge plaats, een maand waarin Vitalinea samen met ons extra wou focussen op een gezonde levensstijl. Elke dag bood een nieuwe quote ons inspiratie en motivatie om er een knalnovembermaand van te maken. Ondertussen is het december, maar ik wil graag nog even terugblikken en dé beste 7 tips meenemen naar 2016!

#myvitabreak

#myvitabreak - slaapslaap

Een goede nachtrust is zoooo belangrijk, maar wordt ook zooooo vaak vergeten. Je kan geconcentreerder aan het werk en bent echt wel meer te genieten na 8 uur slaap dan na een luttele 5 uurtjes. Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig, maar eens per week vroeg in bed kruipen, heeft nog nooit iemand kwaad gedaan 😉

#myvitabreak - breakfast

ontbijt

Hoeveel keer zou ik je al verteld hebben dat het ontbijt de meest belangrijke maaltijd van de dag is? Iets te veel denk ik, maar ik pijnig je toch nog eens… Meer tips over ontbijt vind je hier trouwens in overvloed!

#myvitabreak - start substracting

detox your life

Na een heerlijk ontbijtje kan je met een frisse kijk eens gaan nadenken over je leven. Schrijf alles op wat jouw leven omvat: mensen, dingen, to-do’s, hobby’s, … Denk na wat je graag wil houden en wat je eigenlijk niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Je verplicht jezelf om naar die wekelijkse groepsles te gaan? Zoek een andere sport! Start met een detox van je leven, believe me, het gaat opluchten. We startten alvast met een homedetox, elke vrijdag komt er een nieuwe detoxtip online!

#myvitabreak

hop met de beentjes

Je nieuwe sport gevonden dankzij je lifedetox? Let’s go! Van sporten word je echt gezonder én gelukkiger! Sporten met een fit friend is extra leuk… Koud is geen excuus, de gym is open 😉

#myvitabreak

shop till you drop

Om het ‘droppen’ te vermijden, ga je best even energie tanken… Ga nooit (maar dan ook echt nooit hé!) boodschappen doen op een lege maag, je komt des te meer in de verleiding om je karretje te vullen met (overbodig) lekkers. You’ll thank me later… Meer tips om slim boodschappen te doen vind je hier.

 #myvitabreak

ga eens offline

Deze quote heeft mij nog het meeste verbaasd van allemaal. Ik dacht dat ik het niet zou aankunnen (erg eigenlijk hé), maar ik bleef toch een volledige dag offline. Heerlijk verfrissend én ik heb me niet verveeld.

#myvitabreak

get out of your comfort zone

Terwijl je dan toch offline bent, heb je lekker veel tijd om eens te werken aan die plannen die je al zo lang wil uitvoeren. Stap uit je comfortzone en ga ervoor!

Geven quotes jou ook zo veel energie? Welke is jouw favoriet?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *