Detox your life – de voorraadkast

Je zoekt iets in de keukenkast en plots duikt achteraan in de kast een raar geurtje op of een potje pesto die er al nét iets te lang staat te wachten om geopend te worden. Dit roept om een grote schoonmaak in de voorraadkast!

De algemene keukenschoonmaak is al achter de rug, maar de voorraadkast kwam nog niet uitgebreid aan bod. Een apothekerskast is dé ultieme oplossing als voorraadkast. Net zoals ik heb jij er misschien geen, dus ging ik op zoek naar andere middeltjes om het leven in de keuken en meer specifiek de voorraadkast iets gemakkelijker te maken.

Homedetox - pantry - Just a Girl and Her Blog

seizoensschoonmaak

Doe niet enkel een lenteschoonmaak, maar zorg dat je minimum elk seizoen (maar liever nog veel meer) je kasten eens uitkuist. Haal alles uit de kast, maak de legplank schoon en zet alles terug in de kast. De zaken die het minst lang houdbaar zijn, zet je vooraan.

Organiseer

Organiseer je kast met bakjes of lades, zo heb je visueel een beter overzicht over wat er in je kast zit. Het hoeft niet veel te kosten, zelfs schoendozen kunnen helpen! Als je budget iets groter is (of je heel erg handig bent), investeer dan voor sausjespotten en voeding in blik voor een draaiplateau.

benut de ruimte

Is je kast te hoog, maar heb je geen zin om alle potten te stapelen en alles uit te halen wanneer je de onderste nodig hebt? Creeër dan zelf een extra ‘verdiep’ in de kast. Bij Ikea vind je een soort ‘tafeltje‘ waarmee je dit kan bereiken!

pottekeshemel

Doe bloem, suiker en andere droge producten in luchtdichte potten. Eens de verpakking open is,  gaan producten niet zo lang meer mee. Als je ze goed bewaart in een glazen pot, kan je er langer van genieten!

label

Label weckpotten of plastic potten met de naam van de soort bloem of suiker.  Bij kruiden schrijven wij bovenaan op het dekseltje de naam nog eens, zo hoef je het potje niet uit te halen om te weten wat erin zit.

Ikea helpt je meestal uit de nood bij de organisatie van je voorraadkast, maar mocht je daar je zin niet vinden, is containerstore ook een aanrader!

Bron: foto’s Just a Girl and Her Blog

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *