Hotspot: lekker brunchen bij Brus

brunchen bij brus

Ontbijt, mijn favourite meal of the day en liefst zo zoet mogelijk! Toen hubby thuiskwam had ik dan ook héél veel zin in een brunch. Geen betere plaats om hiervoor te gaan dan Brus in Gistel. De vroege vogels kunnen er terecht vanaf 8u30 voor een ontbijt-brunch, de latere vogels kiezen voor de lunch-brunch vanaf 10u30.

Brus in gistel

Brus is de gezellige nieuwe zaak van BRoer en ZUs Geoffrey en Kathy, gelegen in het centrum van Gistel. Voor de niet-locals: Gistel ligt zowat tussen Brugge en Oostende. Om te shoppen moet je hier niet echt zijn, maar Brus alleen is de reis echt wel waard hoor!

Ten eerste word je hartelijk ontvangen door Geoffrey, een héél sympathieke gastheer die je met plezier je plaatsje aanwijst en wat uitleg geeft over de brunchformule. Wij mochten plaatsnemen aan de familietafel. Zei ik trouwens al hoe leuk het interieur (en het servies) is bij Brus? Ik wou de tafel én stoelen onmiddellijk in onze koffer plooien…

brunch van de bovenste plank

Wij kwamen rond 11u aan en konden onmiddellijk genieten van een sneetje stokbrood met gerookte zalm, onder het sprankelende gezelschap van een glaasje cava. Van klantvriendelijkheid kunnen andere zaken nog iets leren: de ontbijtbrunch liep een beetje uit, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de vriendelijke uitbaters. Rond de middag konden we genieten van enkele verrassende gerechtjes zoals rodebietentomatensoep met fetakaas, verse quiche, quinoasalade, bananenbrood, maar ook balletjes in tomatensaus, stoofvlees en zelfs tongrolletjes. Voor elk wat wils dus…

Brus brunch

De lekkere lunchbrunch (ik noem het gewoon zo) sluiten we af met een Dame Blanche of een pannenkoek met koffie of thee. Perfecto, ik hoef bijna geen avondmaal meer 😉 Ik ben wel héél nieuwsgierig geworden naar de ontbijtbrunch, dus de volgende keer kom ik zeker wat vroeger mijn bedje uit. Ondertussen maken ze geen onderscheid meer en kan je om 8u30 en om 10u30 genieten van deze heerlijke brunch.

Extra pluspunt: heerlijk vriendelijke prijsjes! Je betaalt 16,50 eurootjes voor een heerlijke brunch zonder hongergevoel.

Daarnaast kun je in de week bij Brus genieten van een lekker ontbijtje, een heerlijke koffie of een goeie lunch, neem zeker een kijkje op de kaart!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

7 gedachten over “Hotspot: lekker brunchen bij Brus

  1. Danneels Nathalie schreef:

    Zouden we nog kunnen reserveren voor 8 feb om te ontbijten met 3 personen?
    Zo rond 9u daar bij jullie te zijn!

    Gr Nathalie Danneels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *