Wanneer het tijd is voor iets anders…

Voor je je zorgen begint te maken bij de titel van dit artikel: neen, ik stop niet met bloggen! Ik moet toegeven: het spookt soms eens door mijn hoofd hoor dat stoppen. Het kost ook heel veel energie, maar dan denk ik hoeveel energie ik er ook uithaal en dan ga ik lekker verder. Hetzelfde had ik de laatste tijd (jaren eigenlijk) met mijn job… En wie weet, kom jij die twee stemmetjes ook wel af en toe eens tegen? Het hoeft daarom niet om een job te gaan… Wat als je denkt dat het tijd is voor iets anders?

  

niet klagen

Met een diploma logopedie op zak ging 3,5 jaar geleden aan de slag in het buitengewoon onderwijs. Een ‘droomjob’: met kinderen werken, doen waarvoor ik gestudeerd heb en me goed bij voelde én fantastisch mooie uren. Beter kan niet, denk je, maar toen ik het jaar daarna een interimopdracht uitvoerde waar ik ook nog eens fantastische collega’s had, dacht ik: dit is het. Een interim blijft natuurlijk een interim en na twee maand moest ik de school vaarwel zeggen en daar stond ik dan… Op straat met mijn diploma logopedie, maar geen enkel vooruitzicht naar een job, want die lagen jammergenoeg niet voor het grijpen.

Het werd grotendeels een economische keuze, maar ik ging uiteindelijk kort daarna aan de slag als administratief bediende. Ik werd zelfzekerder en gelukkiger en had mijn plekje gevonden, dacht ik… Opnieuw waren er momenten waarbij ik twijfelde, me verveelde zelfs, er geen zin in had. Ik suste mezelf met de gedachte ‘je kan echt niet klagen, dit is een mooie job’. Ik ging wat dichter bij huis werken, maar na enkele maanden is het weer van dat.

misschien is het tijd voor iets anders

Ik kan maar één ding zeggen: minimaliseer je gedachten niet, maar schrijf ze op.  Ga na hoe jij je voelt bij je huidige keuze aan de hand van de voor- en nadelen en reflecteer ook over wat iets nieuws je kan brengen.

Als je er zelf niet uitgeraakt, ga te rade bij anderen. Ik zocht een loopbaancoach op, maar als het bij jou niet om je loopbaan gaat, vind je sowieso iemand die je kan helpen. Wil je liever geen professionele hulp zoeken, zoek dan een vriend, vriendin of familielid die je echt begrijpt en met een klare kijk op je probleem kan kijken. Het is belangrijk dat zij geen mening vormen over of je wel of niet voor iets anders moet gaan. Dat moet je zelf doen, maar iemand anders kan je er wel in sturen.

let’s go

Het bovenstaande heeft mij ertoe gebracht dat ik het werken met kinderen heel erg miste. Ik speelde al langer in mijn hoofd met het idee van zelfstandig te worden ook al zal dat in de toekomst misschien niet gemakkelijk zijn. Ik wil terug mensen informeren en helpen, net zoals ik hier doe, maar dan elke dag opnieuw! Vanaf volgende week ga ik opnieuw aan de slag als zelfstandige logopediste in een groepspraktijk en daar ga ik het beste van maken.

Eens je je keuze gemaakt hebt, is ze gemaakt, je kan er nu enkel maar het beste van maken en hopen dat het écht is wat je wou. Vergeet niet dat niets perfect is en je nog altijd zelf moet timmeren aan je weg naar succes!

Oeps, dit werd wel een heel erg lange post, maar het schoot in mijn hoofd en de woorden vloeiden eruit. Ik hoop dat ik hiermee mensen kan inspireren, want ik ben blij dat ik zelf zo’n mensen had die me geholpen hebben de knoop door te hakken.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

5 gedachten over “Wanneer het tijd is voor iets anders…

 1. Kathy schreef:

  Dag Heleen,
  Soms komen er van die zaken langs (zoals je blogpostje dat ik ‘vluchtig’ zag verschijnen op FB, maar ik toch opende om later te lezen), en denk ik.. hm ja, dit lijkt zo’n signaal of wink (of is het een wake-up call?) die het universum vast speciaal voor mij bedoeld heeft (hm) 🙂
  Om maar te zeggen, ik ervaar hetzelfde sinds een tijdje.. maar ben zo’n eeuwige twijfelaar.., maar er komt beweging in; ik begin met jouw tips. Blij voor jou dat je al zo’n concrete stappen hebt gezet, veel succes !
  Groetjes,
  Kathy

  • Heleen schreef:

   Hey Kathy! Dat was ook de hoofdreden om mijn verhaal hier te plaatsen, in de hoop dat ik iemand kon inspireren:) veel succes alvast met het aanpakken van je twijfels! Lukt je wel om te vinden wat je écht wil! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *