Gezonde weetjes in het nieuws

De gezonde ‘hype’ blijft doorgaan, hoewel ik dit zelf steeds minder als een hype aanvoel. Gezond eten is een vereiste om je leven langer te maken en meer en meer mensen lijken dat begrepen te hebben. De laatste weken was er dan ook weer heel wat nieuws om Vlaanderen de kneepjes van het gezonde leven te leren.

Madam Bakster

madam bakster

Madam Bakster zegt je misschien niet onmiddellijk iets, maar de studente achter deze website, ‘Laura Verhulst’, won laatst de titel van Student Ghentrepreneur. Deze prijs was voor een Gentse student ondernemer en Laura kaapte de prijs weg met haar gezonde baksels. Iemand met een motto als ‘A day without dessert is a wasted day’ verdient dit volgens mij echt helemaal.

Op haar website vind je heerlijke receptjes, maar kun je (wanneer je niet zo’n bakwonder bent) ook een order plaatsen! Ik vind het kéispijtig dat ik niet in Gent woon, want het aanbod ziet er echt delicious uit.

Over Eten

over eten

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss leren ons in het nieuwe programma ‘Over Eten’ alles wat we nog niet wisten over eten. De eerste aflevering zoomde bijvoorbeeld in op smoothies, waar ik hier al iets over schreef. Het doet me dan ook heel erg deugd om receptjes terug te vinden om zelf gezondere smoothies te maken. Je vindt ze terug op de website.

Ik heb alvast de komende afleveringen ingepland op onze Digibox. Ook meer weten? Kijk dan elke woensdag om 20u35 naar ‘Over Eten’ op Eén.

De Gezonde Goesting

de gezonde goesting

Last but not least startte op Njam TV het programma ‘De Gezonde Goesting’ van Steffi Vertriest. Ik kende Steffi al van haar blog Bye Bye Cheeseburger en zag de aankondiging van het programma al enkele keren langskomen op social media. Leve de Digibox, want ik durf al eens vergeten naar iets te kijken (ook al wou ik het heel graag zien), dus ik nam het op en kon daarna op mijn gemak in de zetel nestelen en afstemmen op dit programma.

In de aflevering die ik net keek, maakte Steffi voor drie gasten een pompelmoesfrisdrank, zadencrackers met kruidige hummus en havermoutpannenkoeken (met appel) klaar. Ik kreeg er het water van in de mond en ga die receptjes zeker eens uitproberen. Aflevering gemist? De recepten uit De Gezonde Goesting vind je hier terug. Volgende keer ook kijken? Stem dan op dinsdag om 17u30, 21u15 of 23u30 af op Njam TV.

Mijn grootste excuses mochten hier Nederlandse vrienden het water in de mond gekregen hebben. Ik vrees dat ik jullie enkel kan doorverwijzen naar de website van Madam Bakster, of weet ik iets niet en kunnen jullie ook onze programma’s kijken?

Kende jij deze drie toppers al? 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Gezonde weetjes in het nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *