Things to do in dit weekendje boordevol zon!

The sun is out! Aan de kust is het alvast een overrompeling (as always)… Ik zou het me bijna ontzien om buiten te komen in de toeristendrukte (niets tegen toeristen hoor). Of je nu wel of niet van drukte, die de zon met zich meebrengt, houdt… Er zijn duizend leuke dingen om te doen met dit zalig weertje!

Zon - pink lemonade

foodfestivals

Dit weekend kan je op heel wat verschillende plekken genieten van lekker eten én de zon. De duizenden terrasjes aan de zee staan alvast helemaal voor je klaar, maar er zijn ook enkele andere foodhotspots om te ontdekken dit weekend:

  • Barrio Cantina op de Korenmarkt in Gent
  • Antwerpen Proeft op de Waagnatie met creaties van verschillende bekende chefs, enkele foodtrucks en kookworkshops via AEG Cooking Club
  • Terwijl je op Waagnatie bent, kun je ook even blijven plakken en een lekker hapje, drankje (of zelfs etentje) meepikken op Bocadero.

een beetje sportief

Doe je liever iets sportiefs, keuze zat!

  • Huur een tandem of go-cart en maak een fijn ritje aan zee, in Oostende kan dat perfect bij Gino Carts, reserveren is aangewezen!
  • Ik hou zelf wel van een spelletje minigolf met vrienden of familie, maar dat is vast niet iedereen z’n ding 😉 In de meeste kustgemeenten vind je wel een plekje voor minigolf…
  • In de maand mei kan je in het heel Vlaanderen terecht voor je eigen Watersportdag. Neem hier een kijkje waar en wanneer je kan sporten, maar hou er rekening mee dat er misschien al heel wat volzet is! Je kunt deze zaterdag in heel wat clubs terecht, maar ook de komende weekenden is er overal nog vanalles te doen.

en verder… enjoy the sun!

Geniet ervan, nu ze hier is, het Belgische weer is nogal onvoorspelbaar 😉

  • Organiseer een BBQ in eigen tuin met homemade limonade
  • Geniet van een lekker ijsje. Mocht je in Oostende zijn: trotseer dan de lange rij bij Gelato Maxzim, het is het écht waard!
  • Neem een terrasje mee, niets beter dan een lekker fris wijntje of gin-tonic (in mijn geval helaas een frisdrankje haha) in good company
  • Verwen je mamaatje op Moederdag met een sunny brunch of lunch!

En dan ga ik nu… een weekendje werken haha. Er moeten nog centen verdiend worden en iemand moet die lieve mensen op de terrassen bedienen 😉

Enjoy your weekends sweets!

Bron: foto Pixabay

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Things to do in dit weekendje boordevol zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *