Wat ik eet… inclusief enkele hotspots in Oostende!

Mocht je het raar (en misschien jammer?) vinden dat er niet zoveel healthy food meer op Happy, Food & Moving Feet komt, blame the baby… Haha neen, ik heb dat natuurlijk enkel maar aan mezelf te danken, maar helaas heeft mijn lichaam precies nood aan andere dingen nu ik zwanger ben. En laat ik dat ‘ander eten’ nu eens liefst niet zelf klaarmaken én geen label gezond of ongezond geven… Benieuwd? Kijk dan even mee naar wat ik de laatste tijd zowat binnenspeelde…

ik eet ontbijt…

Hotel Andromeda - ontbijt

Een ontbijtje uit huis plannen? Ik ben helemaal fan van Hotel Andromeda in Oostende! Er zijn niet zo héél veel ontbijtplekjes in de buurt waar je kan genieten van een buffet (behalve Brus dan), maar bij Andromeda kun je élke dag terecht voor een heerlijk ontbijtje. Reserveren is wel aan te raden… Het mooie zicht krijg je er gratis bij!

Moederdagontbijt

Ook ontbijt thuis hoeft niet saai te zijn… Ik trakteerde mezelf op een uitgebreid bijna-moederdagontbijtje. Maar ik kan ook gezonder hoor, I swear… met een smoothiebowl bijvoorbeeld:

Smoothiebowl

ik lunch

Ik durf al eens een snelle lunch meenemen uit de supermarkt… Deze falafelsalade van Delhaize was echt heerlijk! Natuurlijk, alles is gezonder als je het zelf maakt en alles (koolhydraten – eiwitten – groenten) goed balanceert, maar hey, wie koopt eens geen take-away lunch?

Couscous - falafelsalade Delhaize

Oostende is daarnaast ook een broodjeszaak rijker, namelijk Markies! Ga zeker eens smullen van de originele campagneboterham met verse spreads.

Broodjeszaak Markies

Voor homemade lunches koos ik laatst voor mijn eigen couscoussalade én zelfs een fruitsalade. De fruitsalade gecombineerd met rijstpap (en bruine suiker) is een gewoonte die ik van thuis meekreeg. Vult écht goed als lunch, maar je hebt natuurlijk wel heel wat fruit (en véél suikers) binnen, dus een homemade groenteslaatje is uiteraard een betere keuze.

Couscoussalade - fruitsalade

ik diner

Er moet uiteraard nog avondeten verorberd worden, dat nuttigde ik laatst onder andere in Cultuurcafé De Grote Post. Pik terwijl ook een leuke voorstelling mee, of reserveer gewoon je tafeltje voor een gezellige babbel bij één van de heerlijke suggesties of één van de vele vaste gerechten op de kaart.

Cultuurcafé De Grote Post - falafel

Thuis sta ik voorlopig echt niet graag achter het fornuis en is mijn motto: the easier, the better…

Homemade diner

ik eet desserts

En oja… dessert hoort er ook wel bij hé! Ik droom nog steeds van de heerlijke poffertjes van Pofferdory op Barrio Cantina en de heerlijke koekjes van Hapjes Princess vormden een mooie (en gezonde) balans.

Dessert

Vind jij dat de balans hier nog ergens te vinden is of vind je dat het wat de pan uitswingt? 🙂 Maar hé, wat zijn 9 maanden in een mensenleven hé… I’ll get back on track!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *