TO DO: vakantie aan zee

’t Is vakantie! Ik weet het, dat geldt niet voor iedereen en tot dit jaar, moest ik het ook elke zomer met een tweetal weekjes verlof doen en daarnaast gewoon keihard doorwerken. Nu doe ik het zonder verlof, maar met een rustig weekschema. Wat me meer dan tijd genoeg geeft om te genieten. Voor één keer spendeer ik mijn zomer eens niet in het buitenland, maar focus ik me hier aan de Belgische kust op het grootbrengen van ons kleintje in mijn buik. Dat neemt niet weg dat er hier aan zee meer dan genoeg te doen is om een even fijne zomer te beleven! Kijk maar mee…

Nina LaMaitre

Ik hou mijn agenda trouwens bij Oostende en Bredene, de plaatsen waar ik mij deze zomer het meeste zal bevinden. Dus plan je een dagje naar zee: neem er dan wel de file richting Oostende bij, sorry-not-sorry!

beachbars

In zowel Oostende als Bredene zijn er heel wat leuke hotspots  om een drankje te nuttigen met zicht op zee. Op de surfclub Twins in Bredene ben ik geregeld te vinden voor een vloeibare verfrissing, maar ook op de verdere strandposten vind je enkele bars. Wij combineerden dat in off-season graag met een wandeling met de hond, maar die is overdag helaas nu even niet meer welkom op het strand.

In Oostende kan je voor diezelfde verfrissing terecht, dit jaar werd het aanbod beachbars serieus uitgebreid, maar voorlopig blijf ik toch het meeste fan van de sfeer op Q Beach House en de Blue Buddha Beachbar. Voor de drukte laat ik Q Beach liever links liggen, maar er is àltijd sfeer en het is er leuk zitten (en mensen-kijken natuurlijk). Ik vind het spijtig dat ik deze opener van Lisa Castelli en Jan Kerckhofs gemist heb… Ik ben nu al benieuwd naar de Sunsetconcerten én de Q Mocktail wil ik zeker uitproberen. Het eerste concert is trouwens Bob Sinclar op 14 juli…

Op Blue Buddha daarentegen kun je lekker wegdromen met een lekkere cocktail en de bijhorende loungemuziek. Relax to the max!

muziek en entertainment aan zee

Voor de muziekfanaten die niet tot aan de Gentse Feesten geraken, biedt de zee ook meer dan genoeg! Dit weekend staat in het teken van Ostend Beach, een dancefestival dat erg klein begon, maar ondertussen niet enkel hier bekend is. Het wordt fantastisch weer, dus hophop met die dansbeentjes. In augustus gooi je die zelfde beentjes los in Bredene op Afro C, in Oostende op de (gratis!) Paulusfeesten.

Voor wat meer allround entertainment, ook in de vorm van toneel en andere kunst, moet je op TAZ (Theater Aan Zee) zijn. Ik plan graag een bezoekje aan Blow, de mysterieuze saxofonisten. Oostende pakt trouwens ook uit met de musical Dirty Dancing deze zomer, ik heb mijn ticketjes al bemachtigd! Meer to-do’s vind je op Visit Oostende en Uit in Bredene.

Nog meer insidertips vind je trouwens bij Living by the sea, Heidi leidt je meer dan graag rond in haar thuisstad. Lees zeker haar blogpost ‘7x zomer in Oostende‘ en de ultieme cityguide mocht je bang zijn je te vervelen aan zee…

Waar ga jij deze zomer naartoe? Plan je een dagje aan zee/weekendje/weekje aan zee?

Bron: foto Nina LaMaitre on Flickr

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “TO DO: vakantie aan zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *