Hello Augustus!

Niet te geloven dat de maand augustus zich heeft aangekondigd… Dat betekent dat de helft van de zomervakantie alweer voorbij is. Voor veel mensen betekent dat ook dat hun vakantie al (voor de helft) om is, maar voor mij betekent dat vooral dat de tijd voor ons kleintje er is, altijd maar korter wordt. Het verlangen wordt groot en ik heb wel nog een mooi TO DO lijstje voor augustus dus zo gaat de tijd alleen maar sneller!

Hello August

augustus is… verlangen naar…

  • Hubby die naar huis komt! En nu wel voor héél lang! Onze family time duurt dit keer sowieso tot november (de volle 12 weken) en wanneer de boot in het buitenland blijft tot dan, zelfs tot december. Die tijd is natuurlijk ook wel nodig om maximaal te kunnen genieten van ons Jacquelinetje en ons nieuwe leven!
  • Veel feest, waar ik hopelijk nog goed kan van genieten. Vooraleer ons klein patatje op de wereld komt, zou ik nog drie huwelijksfeesten moeten halen. De eerste staat gepland op 13 augustus, jammergenoeg zonder hubbylief, maar met genoeg vriendinnetjes om dat gemis (hopelijk) te compenseren. Spijtig natuurlijk dat ik fysiek niet meer in m’n beste shape ben en dat dansen niet meer echt vanzelfsprekend is, zonder na een minuut al buiten adem te zijn. That’s life natuurlijk, ik kan er maar het beste van maken en hopen dat ik het ook tot het laatste feest (een week voor due date) kan maken.
  • Babyupdates… Het meest recente gynaecoloogbezoekje moet ik binnenkort jammergenoeg nog alleen doen, maar daarna gaat de frequentie van de afspraken normaalgezien omhoog en mogen we wat meer naar ons schatje gaan kijken. Zo spannend allemaal! Je kan zo goed voorbereid zijn op de komst van een baby, echt helemaal klaar ben je nooit, want niemand weet wanneer en hoe ze zich zal aankondigen.

augustus is… laatste loodjes

  • Letterlijk echt, loodjes… Die buik begint serieuze proporties aan te nemen. Ik moet eerlijk zijn dat dat deels door mijn eetgewoontes komt. Het mag dan misschien wat laat zijn, maar ik wil augustus graag wat gezonder doorbrengen dan de laatste maanden. Niet elke dag een ijsje verorberen, wat meer verse slaatjes op het menu, een beetje minder boterhammetjes, gezondere ontbijtjes (hallo havermoutjes en yoghurt), nog wat gaan zwemmen. ’t Kan allemaal geen kwaad hé…
  • Baby to-do’s: de drukker komt bijna uit verlof dus dan kan ik eindelijk aan de slag met de doopsuikers en de kaartjes bestellen. Beetje bij beetje ga ik ook eens nadenken wat er allemaal in dat valiesje mag. Ik krijg al kriebels in mijn buik als ik eraan denk! Wanneer manlief thuiskomt gaan we ook het parkje klaarzetten in de woonkamer, dat zal zo raar zijn om elke dag naar dat lege ding te kijken en ons voor te stellen dat er een paar weken later een klein babytje in gaat liggen.
  • Workywork! Ondertussen ligt het werk nog niet stil. Ik bouw rustig af (de zomer is sowieso rustiger in logopedieland), maar blijf toch zo lang mogelijk werken. Administratief mag ik misschien nog een tandje bijsteken… Begin september draag ik dan voorzichtjes de fakkel over naar mijn vervangster om me volledig te focussen op de échte laatste loodjes…
  • Ondanks ik zwanger zijn niet echt het leukste gevoel van de wereld vind, ga ik er toch vooral van proberen te genieten. Je hoort wel eens vaker dat ‘je die buik nog zal missen’. Ik kan het me in de verste verte niet voorstellen, maar in case of ga ik die buik nu toch maar koesteren. Er staat trouwens nog een fotoshoot op de planning om die dikke buik zeker niet te vergeten! Terwijl ik dit schrijf, gaat mijn buik op en neer zoals de golven van de zee. Dat is een gevoel dat je enkel maar als mommy to be kan herkennen, dus dat ga ik misschien wel missen…

Heb jij nog fijne augustusplannen? Ben je mijn babytalk nog niet beu? I’m sorry if you are, haha… Het is nu eenmaal al wat de klok slaat 😉 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Hello Augustus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *