Wij zijn verliefd!

Je weet het al, of je weet het nog niet… maar 9 september werd onze kleine meid Aline geboren!

ALINE

Ja, we zijn dus instant verliefd op dat kleine meisje en alle pijn is al helemaal vergeten. Hoewel ik niet echt kan klagen, gezien mevrouwtje ten eerste geen 9 dagen meer kon wachten én ze er dan liefst nog zo snel mogelijk was. Lucky mommy over here!

je wereld op z’n kop

We werden er al voor gewaarschuwd: ‘Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn’. Logisch, zo’n kleintje zet je wereld op z’n kop, maar we waren er helemaal klaar voor.

Emotioneel kan je je niet echt voorbereiden. Je wéét wel dat het een impact zal hebben, maar dat gevoel van je eigen kindje in je armen is echt onwezenlijk. Niets of niemand kan omschrijven wat het krijgen van een baby met je doet. Op dag 3 kwamen bij mij de traantjes, het besef dat je straks helemaal alleen voor dat klein, breekbaar en hulpeloos wezentje moet gaan zorgen. Voor mama of papa zijn bestaat geen handleiding. Je krijgt van alle kanten goede raad en ons gevoel leidt ons naar de beste oplossing in ons geval.

Praktisch gezien verandert je leven op z’n zachtst gezegd drastisch. Alles wat je doet staat in het teken van dat kleintje. Even naar buiten of een uitstapje is helemaal geen probleem natuurlijk, maar je moet je hoofd er wel bijhouden en zorgen dat je niets vergeet. Wij geven moedermelk met flesjes, wat voor ons het uit de deur gaan iets makkelijker maakt (geen stress bijvoorbeeld over een rustig plaatsje voor borstvoeding). Een hondje daarbij maakt het wel iéts moeilijker. Met z’n twee kunnen we de taken wat verdelen, maar eens manlief weer aan het werk gaat, zal de buggy overuren draaien!

maar het is echt het allermooiste

Als jouw klokje nog niet tikt, dan lijkt het bovenstaande vast een nachtmerrie… Ik kan mensen die geen kinderen willen echt helemaal begrijpen, ieder heeft andere prioriteiten en toekomstvisies. Uit het diepste van mijn (en ons) hart kan ik je vertellen dat onze Aline echt het mooiste bewijs van onze liefde is. Als we ’s avonds in de zetel ons kleintje bij ons nemen en elkaar aankijken dan weten we dat we elkaar het allermooiste cadeautje van de wereld hebben geschonken.

Lukt het nog met de meligheid? Ik kan zo nog uren doorgaan denk ik, maar je begrijpt het wel… wij zijn verliefd!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar Aline, neem dan een kijkje op Instagram 😉

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

3 gedachten over “Wij zijn verliefd!

  1. fieke schreef:

    Proficiat! Dat zo’n kleintje alles op z’n kop zet, daar kan ik over meespreken. Wacht maar tot ze begint te lachen en te kirren, dan zal je hart écht te klein zijn…

  2. Sofie Declercq schreef:

    Helemaal waar! ? Ook de traantjes op dag 3 waren bij mij aanwezig! Maar dat is al lang vergeten want het is toch zalig met een klein prutske in huis ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *