Terug naar mijn oude lichaam

Hoewel iedereen zegt dat ik het wat tijd moet geven en ik er écht goed uitzie om pas drie weken geleden bevallen te zijn, begin ik toch stilaan echt aan sporten te denken. Ik moet eerlijk zijn, ik heb er niet veel zin in, maar het begint mijn keel uit te hangen dat ik mijn oude broeken niet dicht krijg.

Quote - Dear Body

Heel onlogisch is het niet dat ik nog aangewezen ben op zwangerschapsbroeken en andere losse kledij… Voor mijn bevalling stond ik op mijn strakste en nu plakken er helaas nog 6 à 8 kilo te veel aan.

Algemeen gezien zegt men dat je vanaf 6 weken na de bevalling terug mag beginnen sporten, maar meestal geeft de gynaecoloog bij de check-up aan of je je hier al dan niet aan moet houden. Mijn bezoekje is pas in november gepland en ik ben écht niet van plan nog zo lang te wachten. Binnen anderhalve week start ik de postnatale revalidatie bij de kinesist in het ziekenhuis en daar hoop ik wat meer te weten te komen over wat ik wel of niet al kan en mag doen.

Sinds een tijdje draag ik wel mijn stappenteller terug en ik probeer toch elke dag 10000 stappen te zetten. Niet zo’n heel moeilijke opgave met een baby en een hond in huis, maar dit zal ook mijn prezwangerschapslichaam niet terug toveren. Zoals ik eerder al vertelde, ben ik van plan het trainingsprogramma van Elodie Ouedraogo uit haar boek Reboot te volgen en deze week ga ik daarvoor mijn materiaal halen bij Decathlon. Ik sta al te popelen!

Daarnaast mag ik best ook wat aan mijn eetpatroon doen. Momenteel staan onze dagen nog vol met babybezoek en daar hoort telkens een snoeperijtje of een aperootje bij. Helaas niet zo goed voor onze lijn en het ligt niet echt in mijn aard om eraan te kunnen weerstaan… Wanneer deze periode achter de rug is, worden de dagelijkse snoeperijtjes onverbiddelijk van het menu geschrapt!

Binnenkort ben ik dan zéker terug met tips voor nieuwbakken mama’s om terug aan het sporten te gaan…

Heb jij wel eens een lange periode niet gesport en vond je snel je drive en goesting in het sporten terug of helemaal niet? Laat het me weten in de comments!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Terug naar mijn oude lichaam

 1. ohladybake schreef:

  ik begrijp je helemaal
  ik lig al een paar maanden stil als gevolg van een verkeersongeluk waardoor ik een hevige whiplash heb
  het is stilaan beter maar het zal nog weken duren voor ik terug mag gaan lopen…en ja dat begint op mijn zenuwen te werken.
  maar je moet ook denken aan je lichaam…dat is het allerbelangrijkste.
  en geniet maar van deze periode want voor je het weet is het voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *