Weekly diary #2 – postnatale gymnastiek, bakken en feest

Hi there! Het is zondag en het leek me fijn om eens een kijkje te nemen in ons leven als kersverse mama en papa. Kijk je mee?

Weekly Diary #2

maandag

Weekly diary #2 - maandag

Onze doggydog heeft dringend een kappersbeurt nodig, jammergenoeg moeten we daarvoor om 8u al de deur uit, we doen het liever wat kalmer aan ’s ochtends ūüėČ Tijdens het wachten rijden we even naar mijn ouders voor een koffietje en een melkje voor Aline. Wanneer we thuis zijn maak ik de ‘snelle tomatensoep’ uit Nooit meer di√ęten. Met de gegrilde paprika’s vind ik ze wel niet zo ‘snel’, maar w√©l lekker!

’s Middags is mijn eerste postnatale gymnastiek gepland. Ik voel me eenzaam zonder Aline, want alle mama’s hebben hun baby mee. Niemand heeft natuurlijk een man die nu nog √†ltijd thuis is zoals de mijne (ik klaag niet hoor!!). Achteraf doe ik ook nog mijn Reboot circuittraining, het valt me wel een beetje zwaar.

dinsdag

Weekly diary #2 - dinsdag

Oeps, die buikspieren voel ik nu wel. Het opstaan gaat plots niet meer zo vlotjes… ’s Ochtends maak ik mijn dagelijkse Reboot ochtendwandeling met Aline en de hond, daarna regent het. Ik neem een gezond ontbijtje in het gezelschap van mijn Macbook. De geplande wandeling met een vriendin wordt een middagje praten. Het is zo fijn om te weten dat je af en toe eens goed kan klagen tegen iemand en weten dat die persoon je daarna nog altijd even graag ziet. Mamagedachten uitwisselen stond trouwens ook op het programma.

’s Avonds komen er nog mensen het huis bezichtigen voor een tweede keer, spannend! Daarna eten we worst met pompoenpuree (die bijna kon doorgaan voor soep, oeps).

woensdag

Weekly diary #2 - woensdag

Ik stond vroeg op, omdat ik dacht dat Aline wakker was, maar ze sliep uiteindelijk toch rustig verder. Ik begin de dag met een koffietje (Nespresso, what else?) en een serie. Een beetje vroege me-time dus. Verder wordt het een luierdagje met veel tijd voor bloggen. Ik schreef onder andere het artikel over onhandigheid, uren heb ik zitten zoeken naar leuke gifjes!

’s Middags eten we peterseliegehaktballetjes met pastinaak- en zoete aardappelfrietjes, gebaseerd op Nooit meer di√ęten. Mijn bordje was niet echt fotoproof dus ik bespaar je de foto! In de late namiddag is het tijd voor mijn eerste krachttraining uit Reboot, die armpjes hebben toch wat afgezien na zo lang niet sporten…

donderdag

Weekly Diary #2 - donderdag

Ons dametje slaapt tot 7u15, ik geef een flesje en ga terug op pad met de draagzak voor onze dagelijkse ochtendwandeling. Ik ben n√©t op tijd terug, want wanneer ik het huis van de buren passeer begint het keihard te regenen. Het heeft nog zijn charmes dat weer, ik spot namelijk ook een regenboog! ’s Middags eten we boterhammen.¬†Ik maakte verse eiersla (zonder mayo) uit Nooit meer di√ęten, echt een toppertje!

Doordat ik op verschillende magazines een abonnement heb en we nu wat meer tijd spenderen aan ‘iets’ anders, wordt de stapel ongelezen boekjes groter en groter. Ik nestel me in de zetel en werk me door wat tijdschriften. We maken er verder een lazy-day van. Aline schonk ons vandaag haar eerste glimlach, zalig!!

vrijdag

Oops… geen foto’s vandaag! De vroedvrouw komt ’s morgens langs en we vuren weer wat vragen af, het is altijd¬†fijn even te horen of we nog goed bezig zijn! Daarna werk ik alvast mijn derde workout van Reboot af. We eten ’s middags boterhammen.

Na het middageten vertrek ik naar de postnatale gymnastiek, ik moet alle oefeningen nu 30 keer uitvoeren, het wordt al wat pittiger! ’s Avonds eten we kippenboutjes met geroosterde pompoen en rode biet, maar het bevalt ons allebei eigenlijk niet zo goed. Daarna kijken we (zoals gewoonlijk) wat televisie.

zaterdag

Weekly Diary #2 - zaterdag

Alines ochtendflesje was om 6u dus ze slaapt nog lustig verder wanneer mijn wekker om 7u30 afgaat. Tijd voor een beetje me-time bij de kapper. Ik ben keihard aan het sparen om terug lange haren te hebben, ik liet ze vorig jaar namelijk serieus kortwieken voor Think Pink, mijn verhaal lees je hier. Die coupe vond ik best wel leuk, maar nu lijkt het precies nooit meer te liggen zoals ik het wil, ik laat mijn haar dus (zo weinig mogelijk) gewoon bijknippen.

Wanneer ik thuiskom, spelen we van bakkertje. Schoonmama zorgt voor ons kleintje en de hond terwijl wij (vooral Aaron eigenlijk) taarten bakken voor Alines eerste feestje morgen. Resultaat: 3 frangipanetaarten, twee appelcakes, 1 gewone (ingezakte) cake, 1 brownie, twee rijsttaarten, 1 carré confiture, witte én bruine chocolademousse.

zondag

Weekly Diary #2 - zondag

We maken nog wat extra chocolademousse √©n ook rijstpap, manlief weet van geen ophouden hoewel ook heel wat familieleden en vrienden hun baktalenten boven haalden. Ondertussen maak ik een ochtendwandeling en maak het eten voor ’s middags klaar: courgette gevuld met feta en zongedroogde tomaatjes uit Nooit meer di√ęten.

Weekly Diary #2 - zondag

Resultaat van al het bakken: een goed gevulde tafel (op de foto nog niet volledig jammergenoeg) en heel veel blije gezichten! Feest geslaagd, Aline is een gelukzakje met zoveel mensen die haar graag zien. We zijn ook heel trots op ons gezinnetje én het eerste viergeslacht voor oma.

Hopelijk had jij ook een fijne week!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *