Een sportdip? 3 tips om eruit te geraken!

In de herfst en winter is het ’s avonds steeds vroeg donker. Veel mensen komen thuis van het werk wanneer het al donker is en de zin om te sporten is dan vaak ver te zoeken. Een sportdip in de winter is haast onvermijdelijk. We werken er samen aan met deze tips en leuke filmpjes!

Asics - Keep Track

blijf gemotiveerd

De ultieme tip tegen een sportdip is natuurlijk je motivatie. Is deze bij jou wat zoek? Vind ze dan terug dankzij dit artikel of onderstaand filmpje!

Dan nog deze drie ultieme motivatietips:

  1. Ik beloof je plechtig dat je je zo blij en fit zal voelen na een sportsessie!
  2. Eens je een paar maanden stilgelegen hebt (zoals ik bijvoorbeeld na mijn zwangerschap) dan is het zooooveel moeilijker om terug te starten, hophop!
  3. Wat sporten, helpt veeeeel beter om je hoofd te legen dan uren op de bank te liggen.

hou jezelf droog

In de winter is buiten sporten niet altijd even leuk. Het is koud, het regent en het is vroeg donker.  Vooral die regen kan best vervelend zijn als je nu net écht gemotiveerd was om buiten te gaan sporten. Mocht je je afvragen of je nu het minst nat wordt als je wandelt of als je net heel snel loopt, bekijk dan eens dit filmpje. Ook als je het je niet afvraagt is het een ludiek tijdverdrijf 😉

Blijf warm en sport veilig

Kleed je daarnaast ook lekker warm aan en zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Asics ontwikkelde een lekker warm jackje dat je beschermt tegen regen en wind. Low budget én fluorescerende kledij en gadgets vind je natuurlijk bij Decathlon!

Asics - Keep Track

Een alternatief? Ga voor een home workout!

Heb jij nog tips om in deze barre tijden te sporten? Deel ze in de comments!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *