Nooit meer diëten 3 komt eraan!

Even geleden werd ik helemaal geïnspireerd door Nooit meer diëten. Daarna kwam er een tweede boek uit dat ik in mijn bezit moést hebben. Intussen ben ik enkele ontmoetingen met Sandra rijker, ben ik mezelf ook aan het bijscholen én komt er alweer een derde boek in de reeks uit. Ik vond het hoog tijd dat ook jullie wat meer te weten komen over de persoon achter de boeken.

nooit meer diëten

Hoe ben je ertoe gekomen je eigen methode te ontwikkelen?

Ik kon mij niet echt vinden in een bepaalde methode. Ik vond het meestal te eng aan de ene kant of te vergaand aan de andere. Ik had een aantal opleidingen gevolgd omtrent voeding en gezondheid zoals voedingsleer (LOI), orthomoleculaire voedingsleer (VIOW) en voeding en gezondheid (Open Universiteit Nederland). Ik heb het beste uit alles gehaald en er mijn eigen versie ervan gemaakt.

Je schreef eerder al andere boeken, die eigenlijk niet zo bekend zijn, waar kwam de populariteit van Nooit meer diëten plots vandaan?

Inderdaad ‘Gezond & Slank begin 2010 en ‘Topchefs koken gezond’ in 2011. Deze boeken heb ik gemaakt met chefs waarmee ik samen werk. Heel fijn om te doen, veel uit geleerd, maar misschien minder toegankelijk voor het grote publiek. Ik heb getwijfeld of ik nog wel boeken zou schrijven, omdat er al zo veel boeken op de markt zijn, maar ik vond dat ik een nieuw boek nodig had. In de praktijk gaf ik steeds mijn eigen eenvoudige, gezonde recepten mee, maar een recept zonder foto spreekt veel minder aan… Zo is de ‘Nooit meer diëten-reeks’ ontstaan.

Je methode wordt door duizenden mensen gevolgd en je lijkt zo dicht bij de mensen te staan. Wat doen die getuigenissen met je?

Ik vind het zelf heel belangrijk om dicht bij mij lezers te staan en vind het zalig om te zien welke invloed het ‘Nooit meer diëten’ op hen heeft. Heel vaak ben ik echt ontroerd door hun getuigenissen.

Heb je in je drukke leven nog tijd om aan het sporten te gaan? Wat doe je dan?

Momenteel staat het sporten op een laag pitje, maar ik registreer mijn stappen en probeer toch zo vaak als mogelijk mijn 10.000 stappen te halen. Daarnaast doe ik wel nog steeds een paar keer per week thuis wat spierversterkende oefeningen zoals planken en push ups. In 10 minuten kan je al heel wat doen 😉

Het nieuwe boek komt eraan, wat mogen we verwachten in vergelijking met Nooit meer diëten deel 1 en deel 2?

Het 7-stappenplan zal deze keer niet herhaald worden. Het theoretische gedeelte zal vooral over de invloed van voeding op ons energiepeil gaan. Mijn grootste motivatie om gezond te leven is de tonnen energie die het mij geeft en dat hoor ik ook heel vaak van de mensen die mijn methode volgen. En uiteraard opnieuw 60 eenvoudige en lekkere recepten.

nooit meer diëten

Wat is je favoriete ontbijt-, lunch- en dinerrecept?

Als ontbijt granola met vers fruit en yoghurt. Een heerlijke groente-tabouleh of maaltijdsalade als lunch en chicon gratin à la Sana als diner.

Snoeperijtjes zijn mijn grootste zonde, is dat bij jou ook zo? En welk gezond dessertje vind jij dan echt de allergrootste aanrader?

Als kind (en toen ik jonger was) was ik een echte zoetekauw, nu vind ik al snel iets te zoet. Smaakpapillen kan je trainen he 😉 Ik eet wel dagelijks 2 stukjes pure chocolade en zo heel af en toe kan ik echt genieten van een tiramisu (maar dan een heel lekkere). Ik zondig alleen als ik het echt lekker vind en geniet dan van iedere hap!

Sandra, echt oprecht bedankt om me steeds zo goed te woord te staan en om ook voor alle andere mensen die je volgen zoveel tijd te maken. Je bent een ware inspiratie!

Ben jij benieuwd geworden naar het nieuwe boek? Hou dan zeker de Facebookpagina in de gaten, want misschien valt er wel een kerstcadeautje uit de lucht 😉 Als je geen enkele update wil missen, zet je best de meldingen aan (dat doe je bij het tweede tabje bovenaan ‘volgend’)

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Nooit meer diëten 3 komt eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *