Weekly Diary #11 – afscheid en Kerstmis

Hi! Er is alweer een week voorbij en ondertussen is het ook kerstvakantie. Ik zou graag willen zeggen dat ik je meeneem in ons leven als mama én papa, maar de komende zes weken wordt het mijn leven als mama alleen.

maandag

Just an ordinary working day. Ik zou graag fast forwarden naar vrijdagavond, de start van een fijne kerstperiode!

dinsdag

Na Alines melkje mijn laatste werkdag met de stagiaire. In mijn namiddagbreak ga ik naar huis. Nog even bijpraten met hubby en van kappertje spelen. ’s Avonds genieten we in de zetel van onze laatste momentjes met z’n drietjes, het wordt een weenfestijn…

woensdag

Weekly Diary #11 - woensdag

Na een lieve zoen en knuffel om 4u ’s ochtends (’s nachts eigenlijk dus) vertrekt manlief met de taxi naar de luchthaven. ’s Ochtends moet ik om 8u45 solliciteren in Brugge, het wordt dus een erg vroege morgen, zelfs Aline is nog ver weg in dromenland wanneer ik haar wakkermaak. Het vroege opstaan wordt wel beloond, al snel blijk ik de geschikte kandidaat. Deze job in het buitengewoon onderwijs is echt dé ideale combinatie met mijn werk als zelfstandige en ik heb er keiveel zin in! Ik ben de laatste tijd niet heel goed bezig met Weight Watchers, ik watch namelijk niet meer zo goed… ’s Avonds na een lange werkdag eet ik dan maar een soepje, om mezelf te troosten.

donderdag

Na een emotionele ochtend en een tweetal uurtjes werken, rijd ik opnieuw richting Brugge, naar mijn nieuwe job. Ik maak er kennis met het personeel en de inhoud van mijn job, zo spannend! De avond breng ik samen met Aline door bij mijn ouders.

vrijdag

Weekly Diary #11 - vrijdag

Met die glimlach van Aline is het on-mo-ge-lijk om met ochtendhumeur op te staan. Ik moet normaalgezien om tien uur aan het werk, maar kom op school en hoor dat drie van de vier leerlingen waarvoor ik kom er niet zijn. Mijn eerste anderhalfuurtje werken vervang ik dan maar door shoppen voor een feestoutfit voor mezelf en een nieuw jasje voor Aline. Ik ga ook nog een campagneboterham met kaas halen bij Markies, heerlijk! Na uiteindelijk één cliënt gezien te hebben, ga ik Aline halen, samen skypen we met papa/manlief.

Weekly Diary #11 - vrijdag

In de namiddag pak ik eindelijk de kerstcadeautjes in én onze valies voor een weekendje bij mama en papa/oma en opa. ’s Avonds zorgen zij voor Aline terwijl ik kerst vier met de vriendinnen, het is echt een suuuupergezellige avond.

zaterdag

Weekly Diary

Na een lekker ontbijtje stap ik met de buggy naar delicatessenzaak Choupana in Gistel voor wat last minute kerstcadeautjes/snoeperijtjes. Tegen de middag klinken we met het hele gezin én de vier kindjes op een fijne kerst. We delen cadeautjes uit, ik krijg (zoals gevraagd) een bon van Neckermann waarmee we in 2017 graag een citytrip naar Rome mee maken. We skypen ook eventjes met Aaron en eten daarna ons buikje rond. Ik houd voor de eerste keer sinds mijn Weight Watchers avontuur geen punten bij (sinds gisteren), dat is echt onbegonnen werk.

’s Avonds eten we nog een pistoleke en daarna nestelen we ons in de zetel voor Home Alone (dat moet écht) met een theetje en (nog) een wafeltje. Na Alines laatste flesje kruipen we samen onder de wol.

zondag

Weekly Diary

Samen met Aline op één kamer kan dan wel héél romantisch klinken, in de werkelijkheid moet ik  door al dat gefriemel toch wat slaap laten. Haar mooie glimlach wanneer ik haar uit bedje haal, maakt al veel goed. Na een lekker ontbijtje chillen we wat in de zetel, daarna maak ik Alines wortelpapje klaar. Beetje bij beetje begint ze het gewoon te worden om een hapje te eten! ’s Middags eten we zalm met spinaziepuree en een koffietje (met alweer een wafeltje) voor dessert.

Aline heeft het wat lastig en ik blijf uiteindelijk langer dan verwacht bij mama en papa. Ik ga nog even langs bij de schoonouders en neem ook doggydog Boy die daar logeerde mee naar huis. Ik ben blij dat ik in de zetel zit en ook Aline heeft duidelijk een zwaar weekend achter de rug. Ze slaapt bijna non-stop van 17u tot 22u, als dat maar voor een goede nacht zorgt…

Hopelijk ben je tot het einde van mijn verslagje geraakt, want het werd een goed gevuld weekend en dus ook een goed gevulde diary! 

Hoe vierde jij Kerstmis?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “Weekly Diary #11 – afscheid en Kerstmis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *