10 dingen die je herkent als je mama/papa bent

We zijn nu al meer dan 4 maanden trotse mama en papa van onze kleine schat Aline. Onze dagen zien er dus tegenwoordig héél wat anders uit dan in 2016. Sommige zaken die je nooit dacht tegen te komen, sluipen nu toch ons leven binnen. Herken jij ze ook?

mama

 1. Je trekt meer dan eens je neus op bij je koud eten of koude koffie. Je denkt dat de baby nog even slaapt en tijd te hebben om het eten klaar te maken of een kopje koffie te zetten. Denk opnieuw, je baby wordt wakker wanneer je het niet verwacht en het is byebye warm eten en warme koffie!
 2. Net om dezelfde reden geraakt het huis nooit helemaal gepoetst. Ik begin steeds op dezelfde plaats (dom, I know) en strand nog voor de trap naar boven wanneer Aline terug aandacht nodig heeft.
 3. Al was ik vroeger de grootste ochtendpersoon ever, nu zou ik zo graag een hele dag slapen. Alleen spijtig dat dat nu niet meer kan 😉 Het contrast is zo groot dat mensen nu soms zeggen ‘aah, maar jij vindt dat niet erg hé vroeg opstaan’. Euh, vanaf nu wel!
 4. Ik snapte overigens dus ook nooit hoe je in godsnaam in slaap kunt vallen achter het stuur, nu moet ik goed opletten dat ik niet indommel, ook om 12u ’s middags!
 5. Je moet overal op voorzien zijn. Maar dan ook echt o-ve-ral. Zakdoeken, reservekledij (niet enkel voor je baby haha), slabbetjes, luiers, voeding ook al is het geen etenstijd, …
 6. Die drie gezonde maaltijden per dag met gezonde tussendoortjes schieten er wel eens bij in… Als het vlug moet gaan, komt er geregeld eens een ongezonde maaltijd op tafel.
 7. Hoe erg je de eerste dagen dat je kind naar de opvang of naar school moest ook vond, zo blij ben je nu als je je baby/kindje eens uit handen kan geven.
 8. Avondjes uit maken plaats voor zondagnamiddagkoffietjes. Geen babysit nodig en minstens even gezellig!
 9. Boodschappen afhalen of zelfs laten thuisbezorgen, leek je altijd iets ‘voor de rijke mensen’, maar nu maak je er graag gebruik van. Je moet ten eerste zelf al tijd hebben en dan liefst op een moment dat je baby/kindje geen honger zal hebben. Beter nog, liefst wanneer hij/zij slaapt 😉
 10. Je wist écht niet hoe graag je iemand kan zien. Naast je familie is dit echt onvoorwaardelijk.

Aan alle mama’s (en papa’s): YOU ROCK!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

4 gedachten over “10 dingen die je herkent als je mama/papa bent

 1. fieke schreef:

  Herkenbaar! 😀
  We rock, inderdaad! Het is niet altijd even makkelijk, maar zo’n minimensje is een enorme verrijking van je leven (hoe vroeg ze ook wakker kunnen zijn!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *