VALENTIJN en waarom chocolade helemaal niet zo erg is!

Binnen 4 dagen is het de meest romantische dag van het jaar, Valentijn. In de 7 jaar dat wij samen zijn hebben wij dit nog nooit specifiek gevierd. Als Valentijn in het weekend valt, kan er wel een etentje vanaf, maar cadeautjes zijn hier niet aan de orde. Toch spelen winkels hier handig op in en zie je overal rode etalages. Valentijn is ook een topperiode voor de chocolatiers. Mannen denken nu eenmaal écht niet aan dat lijntje van hun vrouwtje.

Valentijn

waarom chocolade wél mag

Wanneer je de chocolade in ontvangst neemt (of het nu op Valentijn of je verjaardag of housewarming is) doe je dat vaak met een dubbel gevoel. Het ene stemmetje zegt ‘mmm chocolade’ en het andere ‘oh nee, mijn lijn’. Hier is dat ook het geval. Eens ik chocolade in huis heb, is het moeilijk om er per dag niet meermaals een stukje van te nemen.

Zolang je niet de hele doos chocolade in één keer naar binnen smokkelt, is er helemaal geen probleem mee om één of zelfs meerdere stukjes te nemen. Jezelf iets ontzeggen waar je ongelofelijk veel zin in hebt, leidt alleen maar tot compensatie op een ander moment.

Ik ga hier niet alle ‘gezondheidsvoordelen’ van chocolade opnoemen, want iedereen weet dat deze vooral gelden voor extra pure chocolade (meer dan 75 %) en hier nog steeds veel tegenstrijdigheden rond circuleren. Als je zin hebt in een stukje chocolade of een pralinetje moet je daar gewoon aan toegeven en er keihard van genieten. Van één of twee pralines ga je geen kilo aankomen als je voor de rest gewoon gezond eet.

Valentijn

een cadeautje voor jouw valentijntje

Neuhaus heeft ook begrepen dat een stukje chocolade af en toe moet kunnen en heeft voor Valentijn heel wat lekkers in de winkels liggen. Er werden drie nieuwe ‘Cocktail for lovers‘ pralines gemaakt, eentje met mojitosmaak, eentje die doet denken aan Bellini en eentje met framboos en karamel. Om die nieuwe pralines én hun even lekkere vriendjes mooi te presenteren, liggen nu de artisanale chocoladeharten in de etalages.

Valentijn

Geef toe, je krijgt het water in de mond als je ze ziet liggen toch? En je kan ze helemaal naar keuze laten vullen! Ik kan je alvast verzekeren: de Neuhaus pralines zijn heeeeeeerlijk!

Ga snel de Valentijnscollectie checken in een Neuhausboetiek en maak jouw geliefde helemaal blij met een heerlijk stukje chocolade.

Durf jij regelmatig toegeven aan een chocolaatje of pralinetje?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *