BUCKETLIST – 7 things to do met een baby

Vorige week startte ik de BUCKETLIST reeks met een bucketlist met dingen die je moet doen voor je kinderen krijgt. Als je graag kinderen wilt en die bucketlist is afgewerkt, ben je klaar voor een baby. Het leven hoeft hier echter niet te eindigen want nàtuurlijk is er ook een bucketlist met dingen die je kunt en moét doen met je baby.

Wandelen

veel wandelen

Tegenwoordig zijn er wandelwagens in alle vormen en maten. Wij zijn zelf grote fan van wandelen aan zee en in het bos, dus wij kozen daarom voor een Mountain Buggy. Een wandeling maakt de baby (meestal) rustig én het is de ideale quality time met je partner bij mooi weer. Zon op je snoet en tijd genoeg om met elkaar te praten.

in bad gaan

Je kan je baby niet vroeg genoeg laten wennen aan het bad, de douche en een zwembad. De douche vinden wij persoonlijk niet erg handig (glibberig enzo), dus wij gaan liever in bad. Ik vind het zelf ook niet zo fijn om mee in bad te gaan, omdat je de baby dan moet afdrogen wanneer je zelf nat bent (en koud krijgt). Ik laat Aline dus in een babyzitje in bad zitten, waarbij ze wel de hele badkamer onderspettert. Een andere optie, die er misschien wat raar uitziet, is een babyswimmer. Je moet het bad dan wel goed vol doen zodat de beentjes van je baby alle bewegingsvrijheid hebben.

gaan zwemmen

Als je merkt dat je baby een waterrat is, kun je de overstap maken naar het zwembad. Er zijn verschillende theorieën over op welke leeftijd je nu mag gaan zwemmen. Wij gingen ervan  uit dat de eerste prikjes inorde moeten zijn én je gewoon best niet te lang in het zwembad blijft. Heel wat zwembaden beweren tegenwoordig weinig chloor te gebruiken, speciaal voor kleine kinderen, maar het is natuurlijk nog altijd opletten geblazen.

les babymassage volgen

Deze activiteit op de bucketlist doe je wanneer je baby nog klein is. Bij ons kon je een cursus babymassage van twee sessies volgen in het ziekenhuis. Je kunt dit ook vaak volgen bij het ziekenfonds. We passen de massage nu niet meer zo veel toe, maar het moment zelf is echt genieten voor zowel mama, papa àls de baby (meestal).

Picknick

picknicken

In combinatie met het wandelen, kun je ook een groot picknickkleed én veel lekkers meenemen. De baby kan lekker rondkijken/rondkruipen en kan zo heel wat nieuws opnemen.

spelen en praten

Baby’s slapen nog veel. De momentjes dat de baby wakker is, gebruik je om te voeden én om te spelen en te praten. Door veel te praten met de baby stimuleer je communicatie en dat kan het de taalontwikkeling alleen maar ten goede komen! In het begin krijg je nog weinig reactie, maar dat komt sneller dan je denkt! Vergeet niet de baby ook de kans te geven om te ‘antwoorden’.

een dagje in de stad

In een stad vind je sowieso plaatsjes waar je je baby kunt verzorgen, dus waarom geen uitje naar de winkels? Dineren is wat moeilijk met een baby dus een lunch is ideaal! In Oostende is Cultuurcafé De Grote Post onze all-time favourite met kleine kindjes.

Ken jij nog leuke activiteiten om met een baby te doen?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Een gedachte over “BUCKETLIST – 7 things to do met een baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *