Mommy Tag – Hoe ik mama ben…

Mama zijn, je kunt het niet leren, je wordt het gewoon. Je hebt weliswaar 9 maand om je voor te bereiden op de komst van je kleine spruit, maar het meeste leer je toch door het gewoon te ZIJN. Via Mrs. Curly kwam ik deze ‘Mommy Tag’ tegen dus ik vul ze graag even in.

Dit is hoe ik mama ben…

mommy tag

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama, ik werk momenteel 5 dagen per week, misschien wel iets te veel naar mijn idee. Hoewel ik vaak beweerde dat ik héél graag een thuisblijfmama zou zijn, weet ik niet of het wel voor me weggelegd is. Begrijp me niet verkeerd, het lijkt me eigenlijk nog altijd fantastisch, maar je moet je kind natuurlijk ook entertainen wanneer het eens wat minder blij of zelfs ziek is. Thuisblijfmama is dus OOK EEN JOB!

Zou je het anders willen?

Zoals ik hierboven net vermeldde, werk ik op dit moment naar mijn zin toch iets te veel. Ik had het fantastische idee om twee jobs te nemen en zo de zekerheid van het onderwijs te combineren met het leuke van zelfstandig zijn. Resultaat: ik heb het gevoel dat ik niet veel tijd krijg met mijn dochter en al helemaal niet met mijn man die zo al niet veel thuis is… Dingen om over na te denken dus 🙂

waar slaapt je kind?

Zonder twijfel: in haar eigen mooie, knusse bedje! Wij sliepen welgeteld drie dagen samen met onze dochter en het geknor en gesmek maakte ons gek 🙂 Het waren warme dagen en onze kamer was de enige die we goed konden koelen, dus het was van moeten. Maar nu: nooit meer!

De beste aankoop voor je kind?

Eeeeuh, zo kan ik er wel enkele opnoemen. Bij ons is dé beste de roze doudou van Natou. Aline gebruikt de doudou als fopspeen (want die wil ze niet). Daarnaast zijn die speelgoedjes die lawaai maken echt de max. Niet altijd even gezellig als ouder, maar baby’s vinden die echt fantastisch.

Hoeveel kinderen wens je?

Eentje met een keer 😉 Een tweede kindje is welkom, maar geen must en liefst nu nog niet.

Hoeveel avonden ga je op ‘date night’ met je partner?

Je kon hier al lezen dat we hier nog wat werk aan hebben. Vorige keer hadden we één echte date-night. Gemiddeld zouden we er daar toch twee of drie van willen maken per zes weken. De komende zes weken beginnen we al met hubby’s verjaardag én trekken we ook nog naar Rome, dus dat brengt onze teller al op 5, yes!

Favoriete bezigheid van je kind?

Rollen, met haar nieuwe ‘gsm’ spelen, met haar voetjes in het rond slaan, lachen, brabbelen en… slapen 🙂

mommy tag

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ewel, neen eigenlijk? 🙂 We hebben ons op voorhand goed geïnformeerd over welke ‘snufjes’ we ons wel of niet moesten aanschaffen.

Wat is het favoriete eten van je kind?

Zolang we haar geen banaan en tomaat geven is het allemaal inorde 😉

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nope, er stond al een Audi A4 break op de oprit en die blijft er staan zolang hij ons wil dienen!

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ongeveer hetzelfde, SCORE! Alleen niet meer zo strak.

Wat is je droomvakantie met kids?

Met de caravan door Italië. Die staat op ons to-buy-lijstje 😉

En wat is je droomvakantie zonder kids?

Ik heb eigenlijk geen specifieke bestemming in gedachten, maar eigenlijk zou ik nog eens schaamteloos all-in willen genieten in een zonnig land. Curacao ofzo. Of Thailand verder ontdekken, dat wil ik ook wel.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Simpel: alles 🙂 maar alleen maar goeds hoor!

Mijn hart smelt als ik…

  • getrakteerd wordt op een glimlach
  • manlief zie kijken naar (en spelen met) onze kleine meid

mommy tag

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

De mooiste kledij vind ik bij Zara, maar nu Aline nog snel uit de kleertjes groei koop ik wat overal: Hema en H&M bijvoorbeeld. Voor body’s zweer ik voorlopig bij Zeeman. Schoonzus is big fan van de body’s van de Zara, dus wanneer Aline haar kledingmaat wat stabieler blijft, wordt het Zara for the win!

Wat is jouw favoriete mama make-up & verzorgingsproduct?

Ik kreeg ooit eens bij een magazine een Chanelstaaltje van mascara. Hij geeft me mooie volle en langere wimpers, dus die staat op mijn to-buy. Daarnaast sowieso Mineral Loose Powder van Art Deco. Tovert oneffenheden weg en geeft me een gezond kleurtje 🙂 Sinds ik mama ben heb ik ook een concealer van Maybelline in mijn bezit, handig voor de walletjes.

Heb je altijd al een kinderwens gehad?

Yep, zowel hubby als ik waren het erover eens dat we jonge ouders wilden worden.

Wat is het leukste aan het moederschap?

Het gevoel dat je met je eindeloze liefde voor je partner samen zo’n mooi klein schepseltje gecreeërd hebt ♥

Ben jij een bloggende mama? Neem de Mommy Tag dan gerust over en laat je linkje hieronder achter. Wel mama, maar geen blogger? Feel free om hieronder je favoriete vraagje te posten 🙂 

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

4 gedachten over “Mommy Tag – Hoe ik mama ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *