Eén dag in dé stad aan zee, Oostende

“De zee”, voor vele mensen (uit het binnenland) een echt begrip. Voor mij? Dagelijkse kost! Momenteel woon ik nog in Bredene, maar voor leuke uitjes moet je toch vooral in Oostende zijn vind ik. Oostende is niet voor niets dé stad aan zee. Ga je mee?

Oostende
foto Instagram Visit Oostende

ontbijt

Wil je graag een vorstelijk en mega-uitgebreid ontbijt? Dan reserveer je een tafeltje bij Andromeda Hotel. Je ontbijt met zicht op zee en hebt keuze uit een prachtig buffet!

Een meer bescheiden, maar wel lekker ontbijtje neem je bij Caruso of De Grote Post.

shop ‘till you drop

’s Ochtends struin je natuurlijk door de winkelstraten, want dan is het nog niet zo druk. Sinds Aline er is, ga ik niet meer zo vaak shoppen, maar ik ga àltijd eens langs bij Lily. Ik kan niet wachten tot de nieuwe (en grotere) winkel opent! Voor niet-citytrippers: je kan ook online shoppen!

Oostende
foto Instagram Ellen Distave

Prijs voor het gezelligste deco/kinderwinkeltje van de stad gaat naar Lolotte! Ook hier kun je online je slag slaan. Aanstaande moedertjes kunnen hier ook een (extra) geboortelijst leggen. Op mijn verlanglijstje? Die leuke Nobodinoz tipi!

Oostende
foto Instagram Lolotte Little and More

Verder vind je in Oostende natuurlijk ook heel wat ketens. Ik ben op foodvlak grote fan van Oil & Vinegar, zoveel lekkere productjes! Leuke kookgadgets vind je natuurlijk bij Cook & Serve.

Oostende
foto Cook & Serve

lunch

Hopelijk ben je je lunch niet vergeten, want in Oostende vind je heel wat leuke plekjes om te lunchen. Bij Cultuurcafé De Grote Post ben je altijd supersnel bediend. De kaart bestaat uit enkele klassieke snacks, op het suggestiebord vind je iets meer avontuurlijke gerechten. De soep met brood van bakkerij ’t Molentje is dé ideale lichte lunch.

Oostende

In een zijstraatje van de winkelstraat vind je Passe-Vite. Dé plek voor een gezond maaltje en zelfs een Sana member restaurant! Hier reserveer je wel best een plaatsje vooraf. Als het zonnetje schijnt, kun je ook op het terras terecht.

Oostende

Wil je liever een meeneemlunch? Ga dan een campagneboterham of bagnat halen bij Markies!

to do

Genoeg geshopt en ook je buikje volgegeten? Nu heb je vast energie om iets leuks te doen! Heb je zin in iets actiefs? Ga dan voor de fiets- of wandeltocht Crystal Ship. Je fietst of wandelt doorheen de stad langs prachtige Street Art van meer dan 40 (inter)nationale artiesten. Voor de échte actievelingen is er sinds kort ook een looproute uitgestippeld!

Oostende
foto Instagram Mom Runs the City

Daarnaast is er altijd wel nog iets leuks te doen in de stad aan zee. Kijk zeker op Visit Oostende welke evenementen er plaatsvinden tijdens de periode van je bezoek aan Oostende.

vieruurtje

Je hebt toch nog een plaatsje bewaard voor een dessertje hoop ik? Naast Passe-Vite is de beste crèmerie van Oostende. De rij bij Gelato Maxzim is meestal ontzettend lang, maar het is het wachten helemaal waard. De vriendelijke bediening is inbegrepen in de prijs.

Oostende

Niet zo’n ijsjesfan, maar meer een koffie- of theeleut? Oostende is ondertussen heel wat koffiebars rijker! Naast De Familie Jansen en Baristas No75 is er nu ook Oode. Afhankelijk van waar je precies beland bent tijdens het shoppen, kan je nog de dichtste koffiebar uitkiezen! Bij Baristas kun je trouwens ook heel lekker lunchen!

diner

Dit lijstje kan kilometers lang worden. Onze all-time favourite voor een ‘snel’ dinertje is Tex Mex. Het zit er altijd stampvol, dus reserveren is aan te raden. Voor grote groepen reserveer je best ruim op voorhand! Wil je graag een cocktail/apero (met eventueel diner) met zicht op zee dan moet je bij Histoires d’O zijn!

Andere restaurantjes waar wij al lekker aten zijn Belle De Jour, Valentino, Bistro Mathilda, Toi Moi et La Mer, Mange Tout (als het wat meer mag zijn, let op, hier tafel je lang!), Jans café, De Baron, … Op ons to-do-lijstje staat De Kleine Garnaal.

Ziezo, kwam jij al langs in Oostende of ben je ook een ‘local’? Wat zijn jouw tips? Laat ze zeker achter in de comments!

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Eén dag in dé stad aan zee, Oostende

  1. Haydée schreef:

    Hier ook een geboren Oostendenaar! Nu ik in Gent woon, kom ik er veel minder vaak, maar als ik er ben is het ook echt een leuk uitstapje. Cultuurcafé De Grote Post en Gelato Maxzim zijn ook favoriete adresjes bij mij. 🙂 Als ik in Oostende ben is de Chow Chun Supermarkt een vaste stopplaats. Dan sla ik ineens alle nodige Aziatische ingrediënten in, want de Oosterse keuken vind ik heerlijk. Het aanbod is er supergroot, en nergens vind ik deze producten aan die prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *