Wat is jouw excuus?

Of je nu een fanatieke sporter bent of eerder een coach potato, op een bepaald moment in je ‘sportcarrière’ ga je wel eens een excuus zoeken. Tot aan de middelbare school was je wellicht wél bezig met sport. Tijdens en na hogere studies blijft het concept ‘gezondheid’ wel eens achterwege. Hoewel denken aan onze gezondheid toch nog steeds in de aandacht blijft. Maar dus, wat is jouw excuus?

Wat is jouw excuus

Greet van opstael – max icardi – wat is jouw excuus?

Greet en Max hadden genoeg van het aanhoren van ieders excuses om te sporten. Greet sprong vijf jaar geleden op de sporttrein, Max is al tien jaar coach, personal trainer en ondernemer. Hij begeleidde honderden mensen naar een sportiever leven.

Hun boek ‘Wat is jouw excuus?’ wil ons leren vissen in de vijver van de sportwereld. De grootste vraag is ‘waarom’? Waarom zouden we sporten, waarom zouden we veranderen van levensstijl? Het beste antwoord, dat vis je best zelf uit, want er is geen pasklare oplossing. Ieders lichaam is anders, er is geen wondermiddel, niet dé beste oefening of geen quick fix. Sporten gewoon zou een deel van je leven moeten zijn.


Foto Instagram Greet
© Fotografie Ellen van den Bouwhuysen

sluit een pact

Het blijft een punt: in de maatschappij van vandaag wordt er veel van ons verwacht. We combineren werk/studies met vrienden/partner/gezin, sociale verplichtingen, hobby’s en liefst ook nog wat sporten. Het is geen kwestie van alles tegelijk doen. We moeten gewoon leren plannen.

Hoe je dat dan allemaal doet? Sluit een pact, met jezelf of met je partner of vrienden. Een pact waarin je belooft beweging centraal te zetten in je leven. Géén pact om elke dag te gaan sporten, maar een belofte om te bewegen!

sporten is een keuze

Sporten moét helemaal niet. Niemand verplicht er je toe, maar wanneer je de voordelen kent, wil je er misschien wel voor kiezen. Soms kom je wel eens voor een dilemma te staan: een apero met vrienden of je lief OF je geplande hardlooprondje/sportsessie. Het màg hoor, kiezen voor het eerste. Ontspannen moét namelijk ook.

wat is jouw excuus?

Oké, even terug naar de excuses… Je hebt zoals gezegd de keuze om te sporten, maar wanneer je er niét voor kiest, heb je misschien wel de keuze voor iets anders gemaakt?

  • Geen tijd
  • Ik moet er zijn voor mijn gezin
  • Te veel werk
  • Ik heb pijn
  • Geen zin
  • Sporten is te duur
  • ’t Is slecht weer
  • Ik schaam me

Herken je jezelf? Als je benieuwd bent naar hoe jij jouw excuus aan de kant kan zetten, dan moet je natuurlijk het boek kopen 😉 Dat doe je hier! Na het lezen, ben ik alvast in gang geschoten.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *