Fit mommy met de Fit Body Training app

Het is hoog tijd om iets te bekennen… Deze mommy is niet altijd even ‘fit’. Ik moet niemand anders beschuldigen dan mezelf, maar als manlief 6 weken thuis is, is er van die fit mommy net iets minder over dan de 6 weken op m’n eentje. Hieronder leg ik het nog wat beter uit, maar laat me ook eerst even mijn oplossing aan je voorstellen: Fit Body Training app. Ik was al even fan van de HIIT-workouts en sprong dan ook bijna een gat in de lucht toen ik de lancering van de app zag langskomen. Ga jij mee voor een fit leven?

Fit Body Training

fit mommy op en af

Laat me stellen dat ik een beetje een fit mommy op en af ben. Bij mij is het vaak alles of niets. De ene week denk ik ‘foert, ik ben goed zoals ik ben, laat me maar genieten’. De week daarna denk ik ‘oei, iets te veel genoten, ik zou beter iéts gezonder leven’.

Vooral de weken wanneer hubby thuis is, staan er veel regelmatiger aperootjes en etentjes op het programma. Daarnaast halen we ook veel sneller eens eten af. Allemaal geen wereldschokkend nieuws, maar wanneer ook sporten van de kalender verdwijnt, voel ik me niet meer zo fit. Resultaat: wanneer hubby weg is, plan ik mijn maaltijden in, sport ik minstens 1x per week in de fitness én doe ik workouts voor de televisie.

Op zich blijft de balans er wel hoor, zo 6 weken op en 6 weken af, maar heel gezond is dat ‘jojoën’ niet. Dus wordt het tijd voor een nieuw doel: het hele jaar door een gebalanceerde levensstijl. Er was een tijd dat ik extremer met gezonde voeding bezig was, maar dat is niet vol te houden. Ik wil algemeen gezonder eten en snacken en daardoor zonder schuldgevoel kunnen genieten van een treat. Ook sporten moet terug regelmatiger op de kalender komen.

fit body training

fit body training app

Daar kwam Fit Body Coach Jan aanzetten met zijn Fit Body Training app. Ik vertelde je al over de HIIT trainingen, maar de app biedt je nog veel meer.

training

In de trainingsbibliotheek staan verschillende HIIT workouts die voorgetoond worden aan de hand van 3D animaties. Ik was nog wat op zoek naar geschikte workouts, maar met de hulp van Fit Body Coach Jan, heb ik komende week al helemaal ingepland! Ik heb alvast superveel zin om regelmatiger te sporten.

fit body training

voedingsschema

In de voedingsplanner geef je je grootte, huidig gewicht en doelgewicht in en op basis van al je activiteitsgegevens berekent de app wat jij mag eten. Je kunt kiezen voor een duurzaam voedingspatroon (dat je dus kunt blijven volhouden), maar hebt ook de keuze voor een eiwitrijk of koolhydraatarm schema. De app geeft aan in welke tijd je je doel kan bereiken, maar indien je dit doel sneller wil bereiken, kan je dit ook aanpassen. Alles wat je aanpast, heeft uiteraard zijn weerslag op wat en hoeveel je mag eten.

Ondanks het feit dat ik algemeen niet zoveel koolhydraten eet, besluit ik toch te kiezen voor een duurzaam voedingspatroon. Even bij vermelden: de databank aan voeding is supergroot én bevat fotootjes, zo kun je zelfs huismerken van bijvoorbeeld Aldi of Lidl gemakkelijk terugvinden! Hierboven zie je een voorbeeldje uit mijn voedingsdagboek.

tips & tricks

Als je nog maar net op pad bent naar een gezonder leven, vind je in de app ook superveel tips & tricks om in te passen in je dagelijkse leven. Je leert bijvoorbeeld alles over ‘cheat meals’ of leert valkuilen bij het afvallen te herkenen.

gezonde competitie

Naast al het bovenstaande worden er ook challenges aan het programma toegevoegd. Je voegt je aantal reps van die bepaalde oefening (bijvoorbeeld zoveel mogelijk squats) in en komt terecht in een ranglijst van andere ‘clubmembers’. Een beetje gezonde competitie werkt extra motiverend!

doe je mee?

Heb je zin om mee te doen? Je kunt je NU (nog tot 19u woensdagvanavond) registreren in de Fit Body Training app voor maar 1 euro! Na je eerste maand betaal je slechts 4,97 euro en je kiest zelf wanneer je je plan stopzet. Alle info vind je hier.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

4 gedachten over “Fit mommy met de Fit Body Training app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *