Kom je ook proeven op A l’Ostendaise?

Komend weekend (24 – 25 juni) staat in Oostende de vijfde editie van A l’Ostendaise (het lekkerste weekend van de zomer) op het menu. Op de kaart staan 27 chefs die hun beste gerechtje op tafel toveren. Ik ging alvast even de Inktvis Ceviche van Toi Moi et La Mer voor je voorproeven.

à l'ostendaise

toi, moi et la mer

à l'ostendaise

Een betere setting voor onze vrijdagavond konden we ons niet wensen. Het mooiste tafeltje van het terras met zicht op zee. Een fijne maître en superlekkere gerechtjes maakten het geheel compleet. Toen het pepervaatje besliste open te vallen op mijn broodje werd er op een ludieke manier geholpen en de toon voor de avond was gezet. We werden verwend met een glaasje rosé, een amuse, de inktvis ceviche, risotto met roodbaars en een heerlijke verwenkoffie (met éxtra truffels). De gezellige vriendinnentalk neem ik er natuurlijk met àlle plezier bij. Wat een topavondje!

à l'ostendaise

Ik ging al enkele keren langs bij Toi, Moi et La Mer, maar dit was veruit het leukste etentje van allemaal! Als je in Oostende bent, een must visit.

a l’ostendaise in het kort

Nu al voor de vijfde keer vindt het culinaire festival A l’Ostendaise plaats op het Zeeheldenplein in Oostende, maar dit jaar wordt er nog voor heel wat randanimatie gezorgd. Naast het proeven van de 27 gerechtjes, zijn er ook verschillende demo’s te zien. Zowel op zaterdag als zondag kan je bijvoorbeeld leren garnaalpellen. Persoonlijk vind ik dit geen overbodige luxe in tijden van veel te dure (gepelde) garnalen!

kom proeven!

Het voorproefje smaakt alvast naar meer. Je begint sowieso al te watertanden wanneer je alle gerechtjes ziet. Vooral de taco met makreel en de ‘fish dog’ spreken tot de verbeelding!

Afsluiten doe je sowieso met een dessertje van Chocolaterie Willems (de dame blanche was er volgens mij vorig jaar ook en was yummy) of een gebakje van Fijnbakkerij Debusschere.

op zee!

Wil je weten waar al die visjes op je bord vandaan komen? Kies dan het ruime sop met een échte vissersboot. Je moet er wel vroeg voor uit de veren, want de boot vertrekt om 7u! Reserveren doe je hier.

Blijf je liever met je beide voetjes op de grond? Dan kun je de Maritieme Wandeling zowel met een gids als op je eentje ontdekken.

concreet?

Waar moet je zijn? Op het Zeeheldenplein in Oostende.
Wanneer kun je daar terecht?
Zaterdag 24 juni van 11u tot 21u
Zondag 25 juni van 11u tot 19u
Wat gaat dat kosten? De toegang is gratis. De gerechten kosten € 6 per bordje. Betalen doe je met een kaart die opgeladen kan worden aan de kassa. (Mocht je achteraf nog geld op je kaart overhebben – wat je eigenlijk gewoon nog kan inruilen voor een extra gerechtje – kan je dit nog tot 7 juli 2017 terugvorderen via www.visitoostende.be/cashback.)

Wil je alvast even uitzoeken wat jij gaat verorberen? Hier vind je alle gerechtjes.

Zie ik je daar?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Kom je ook proeven op A l’Ostendaise?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *