Hello Fresh is nu flexibeler: wat is er veranderd?

Zaterdagmorgen, exact op het aangekondigde uur stond meneer Hello Fresh aan de deur. Tegenwoordig kan je tot en met donderdagavond laat bestellen om op zaterdag je box al in huis te hebben, gek toch?! Merk je dus dat je hélemaal geen tijd hebt om boodschappen te doen in het weekend, dan is Hello Fresh alvast een goeie optie. Intussen bestaat het bedrijf al enkele jaren en ze hebben hun service nog flexibeler gemaakt. Ben je nu al hongerig geworden? Kijk dan snel onderaan voor een kortingscode. Maar lees misschien toch ook even verder.

het moet me van het hart

Om te beginnen… Ik vind Hello Fresh een fantastisch initiatief, maar er is eigenlijk één iets wat ik nog steeds niet erg fijn vind. De chauffeur was een Nederlandse man, dezelfde nationaliteit als het bedrijf en ook alles wat in de box zit. Dus, Hello Fresh, open eens een dochterbedrijf in België en werk zo mee aan een beter leefmilieu! Het creeërt ook nog eens veel meer jobs, topidee toch?!

hello fresh throwback

Oké, maar afgezien daarvan is Hello Fresh nu eenmaal heel gemakkelijk voor mensen die de tijd (en goesting) niet hebben om een weekmenu samen te stellen en boodschappen te doen. Als ik even terugkijk naar mijn vorige review, vond ik ‘verpakking, oorsprong en de afwas’ de grootste pijnpunten.

Hoe ik het nu ervaar, is er volgens mij iéts minder verpakkingsmateriaal. Hoewel ik vind dat de aparte doosjes voor ieder gerecht eigenlijk niet hoeven. Het is nu ook niet zooooveel werk om even uit te zoeken wat je waarvoor nodig hebt (en dat kunnen ze eventueel ook op een stickertje printen?). Wat de afwas betreft, viel het bij mijn drie gerechten heel goed mee. Met twee potten, wat bestek en mijn bord kan ik niet klagen. De oorsprong blijft wat het is, dat las je hierboven al, maar misschien ben ik te streng?

hello fresh is nu flexibeler

Voor zij die geïnteresseerd zijn wat er nu precies veranderd is: hier komt het moment! Je hebt in de vernieuwde Hello Fresh keuze uit maar liefst tien gerechten (in verschillende categorieën), voor elk wat wils dus! Daarnaast kon je vroeger enkel voor 3 of 5 maaltijden kiezen, nu kun je ook 4 gerechten kiezen.

Alle nieuwe maaltijdboxen verplichten je niet meer tot een abonnement en ook dat hebben ze bij Hello Fresh veranderd. Je kunt je abonnement nu gemakkelijker pauzeren of zelfs deactiveren. Je regelt het allemaal in je account of met de klantenservice.

Ook aan de bezorgtijden hebben ze iets gedaan. Je hebt de keuze uit verschillende (relatief kleine) timeslots en krijgt de dag op voorhand nog een sms met een exacter uur.

De box voor de volgende week kan je bestellen tot en met de donderdag voor 12u ’s nachts. Met andere woorden: je kunt de box dan nog twee dagen daarop op zaterdag ontvangen. Stel dat je plots beseft dat je komende week liever geen box ontvangt, kun je dat nog tot woensdagnacht aanpassen.

etenstijd!

Goed, ik heb je nu genoeg verteld over het vernieuwde Hello Fresh. Ik startte de week met bataatpuree met gegratineerde aubergine, bieslook en gesmolten oude geitenkaas. Een vegetarisch gerechtje dat ik de moeite waard vind om met je te delen!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Snijd 1 aubergine per persoon in de lengte in sneetjes van ongeveer een halve cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  2. Besprenkel de auberginesneetjes met een halve eetlepel olijfolie. Bestrooi met wat oude geitenkaas (of parmezaan kan ook), peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Schil intussen de bataat en snijd in stukken. Breng een pot met water afgedekt aan de kook en kook de bataat in 10 minuten gaar. Prik eens met een vork om te zien of de zoete aardappel zacht genoeg is. Giet daarna af en stamp de aardappeltjes met een pureestamper. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd een paprika in kleine stukjes en meng zoveel als je wil onder de puree.
  5. Serveer je aubergine met bataatpuree, wat extra paprikablokjes, nog wat kaassnippers en fijngesneden bieslook.

Honger gekregen, maar geen tijd (of zin) voor boodschappen? Nog tot vrijdag 30/06/2017 kun je gebruik maken van de code FLEXXMH. Je krijgt 25 euro korting op je box! Bestellen doe je via deze link.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *