Hoe word je een supermama/vriendin/partner?

Hier komt eentje exclusively voor mama’s of mama’s to be… Of papa’s eigenlijk ook, als je elk ‘mama’-woordje in deze post verandert door ‘papa’. Andere nieuwsgierigen kunnen natuurlijk ook gewoon verderlezen. Wie weet kan je zo een mama/papa wel beter begrijpen! Die baby /kinderen neemt/nemen ongelofelijk veel van je tijd in beslag, maar daarnaast wil je graag ook nog fulltime werken, sporten, een goede vriendin/vrouw zijn voor je man/lief en ook je vriend(inn)en niet vergeten.  Ik vertel je graag hoe je een gezonde, sportieve, werkende, liefhebbende mama (of papa) én vriend(in) kan zijn, aka supermama.

Tegenwoordig wordt er echt heel erg veel van ons verwacht. Lees even deze blogpost en je snapt het concept ‘supermama’ wel snel. Werken, lekker en gezond koken, de was doen, strijken, poetsen, sporten, leuke dingen doen met je vriend(inn)en, tijd met je partner plannen, op vakantie gaan, … We moéten het allemaal kunnen! Dit is hoe…

leg een babysitdatabase aan

Met stip op nummer 1, voor al je uitjes alleen, met je partner of je vriend(in)nen: zorg dat je over enkele babysits beschikt. Solidariteit voor het Gezin heeft met verschillende ziekenfondsen bijvoorbeeld de website Sloebersit. We maakten er tot nu toe geen gebruik van, om de simpele reden dat onze database al vrij ruim is. Oma & opa, mammie & pappie, de buren, vrienden en onze lieve verzorgsters uit de crèche staan momenteel allemaal paraat om voor onze schat te zorgen. Keuze genoeg dus, er is altijd wel iemand die kan…

planning is the key

Plan àlles in. Niet alleen je uitjes, maar ook je me-time. Ik denk vaak ‘dat doe ik wel tijdens haar middagdutje’. Je kan erom wedden dat mevrouwtje net dié dag een dutje van drie kwartier doet, waarin je net tijd genoeg hebt om te eten en op te ruimen. Zelfs al heb je eens een dagje vrij en zou je die héél graag met je kleine spruit doorbrengen, breng ze misschien toch een dagje naar de crèche. Het kost geld, maar kan tegelijkertijd ook héél bevrijdend zijn. Als je een normaal werkrooster hebt (zonder nachten en weekends) heb je sowieso nog het hele weekend om mama/papa te zijn!

sport thuis

Planning is een eerste ding om te sporten, maar de helft van de keren sport ik gewoon thuis. Handig, de kinderen vinden het vaak zelfs leuk, of je doet dat gewoon wanneer ze al slapen. Ik volg momenteel Fit Body Training App. Supergemakkelijk, cheap én effectief. Meer moet een workout niet zijn. Doe je liever een dansje, dan vind je vast wel een leuke cardiodanceworkout op YouTube.

snel eten op tafel

Snel eten op tafel zitten is niet zo simpel. Je moet eerst bedenken wat je wil eten, boodschappen doen én dan nog die maaltijd op tafel toveren. Om alvast de eerste twee stappen over te slaan, kun je altijd (eens) een foodbox bestellen. Belgische initiatieven zijn Foodbag en Simply You Box. De eerste wordt aan huis geleverd, de tweede ga je zelf ophalen bij Carrefour.

wees niet té kieskeurig

Je huis hoeft heus niet elke dag kraaknet te liggen. Plan één keer per week een poetsdag in (of neem een poetsvrouw). Koop jezelf een draadloze stofzuiger om de rest van de week eens snel rond te lopen. Je huis hoeft niet altijd picture perfect zijn, ook al doen de boekskes en interieurblogs dat wel uitschijnen.

There’s no such thing as a supermom. We just do the best we can.
 Sarah Michelle Gellar

Ziezo! Dé supermama/vriendin/partner bestaat toch niet, maar maak gewoon van jezelf de allerbeste versie die je kan zijn, dat is meer dan goed genoeg.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *