Mocht je het vergeten zijn, ’t is zomer!

Die hete temperaturen liggen intussen toch al een hele tijd achter ons, maar laat ons hopen dat ze ons nog niet voorgoed verlaten hebben. ’t Is nog altijd zomer, mocht je het misschien vergeten zijn. Dat is tijd voor een summertime-tag, die ik vond bij de plezante mama Mrs. Curly.

Wat is jouw zomerplanning, ga je op vakantie?

Goeie vraag, we weten het zelf nog niet! Het plan is om er met de caravan nog een paar dagjes op uit te trekken. Oorspronkelijk dachten we aan Normandië, maar onder de Loire hebben we meer kans op mooi weer. Ik word echter vrijdag geopereerd, dus alles is afhankelijk van hoe ik me daarna zal voelen. We houden onze opties nog even open voor deze zomer 😉

summertime tag

Wat is je favoriete zomerse gerecht, als het echt warm is?

Een ijsje, of mag ik dat geen gerecht noemen? 🙂

Op een échte warme dag smaakt een barbecuetje ’s avonds sowieso. ’s Middags eet ik dan het liefst een zomers slaatje of een andere snelle hap.

Wat mag er in de zomer niet ontbreken in je kledingkast?

Rokjes, shortjes en zwierige kleedjes, liefst zo comfortabel mogelijk, maar ook mooi natuurlijk. Oké, dat zegt dus helemaal niets haha! Waar ik wel concreet in kan zijn, is mijn schoeisel: ik ben gek op mijn zwarte Birkenstocks die ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg.

Zwemmen of zonnen?

Zonnen! Ik ging vroeger twee à drie keer per week zwemmen, was 4 jaar Redder Aan Zee en heb mijn buik vol van het zwemmen. In de zee zwemmen doe je me al helemaal geen plezier mee, al die vieze beesten, bah!

Strand of zwembad?

Voor de omgeving liefst het strand, hoewel je dan een week later nog steeds overal zand terugvindt. In de zee krijg je me wel niet, zoals hierboven vermeld. Om te zwemmen dan dus liever een zwembad, maar echt ‘cosy’ en romantisch is dat niet, hé. Tenzij het een privé-zwembad is natuurlijk, dan wel.

Wat is je make up look in de zomer?

Een laagje BB cream van Garnier en een beetje mascara. Als ik ergens naartoe moet, nog wat poeder op mijn neus om die lijn van mijn zonnebril te camoufleren.

Wat is het ultieme zomergevoel?

Vooral: niet werken en het zonnetje dat schijnt. De activiteiten kunnen variëren van relaxen in de zon, een fijne wandeling maken, apero in de zon, een bbq met vrienden, buiten ontbijten. Het hoeft allemaal niet té speciaal te zijn.

Wat is je favoriete zomerse uitstapje?

Als het niet te warm is, mag dat een wandeling in de natuur zijn. ’s Avonds zou ik dan voor een strandwandeling kiezen. Op een hete zomerdag liefst iets dat zo weinig mogelijk vergt, haha. Barbecuën in iemand anders tuin kan bijvoorbeeld wel tellen.

In de zomer kan ik niet zonder…

Zonnecrème en een zonnebril. Ik verbrand niet supersnel, maar mijn huid wordt wel vaak rood tijdens het zonnen (zonder te verbranden, I kno, raar). Vreselijk vind ik die plakkerige handen achteraf, maar ik wil zorg dragen voor mijn huidje. Zonder zonnebril ga ik de deur niet uit, zelfs op een halfbewolkte dag zie je mij er nog mee rondlopen.

O ja, en niet te vergeten: een ijsje. Niet elke dag, maar toch, ’t zou wel mogen!

Wat geeft jou een ultiem gevoel van zomer?

Misschien vind je dit ook interessant?

Sharing is caring!

2 gedachten over “Mocht je het vergeten zijn, ’t is zomer!

 1. Josie schreef:

  Leuke tag! Misschien neem ik hem wel over.
  Succes met je operatie, hopelijk niet te erg?
  Ik ben ook heel graag een het strand maar in de zee ga ik nauwelijks gaan. Gelukkig neemt mijn vriend die taak voor zijn rekening met Emil. Hij is trouwens ook redder geweest, in de Vosseslag!

  • Heleen schreef:

   Ik zie het wel langskomen dan! 🙂
   De helft van mijn schildklier wordt weggenomen, niet supererg, maar ook niet echt aangenaam te noemen. Nachtje ziekenhuis, een hele poos niet sporten en dat verdomde litteken maken het er niet beter op, maar er valt niets aan te doen!
   In je vakantieblogpost las ik dat jij ook zo’n mama bent die liever uit de zee blijft hihi 🙂 Ik was trouwens redder in Middelkerke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *